Καυγάς στο twitter μεταξύ Παμπορίδη και συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη

Έντονη κριτική στους διπλωματικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης στις εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες με την τουρκική προκλητικότητα να βρίσκεται στο ζενίθ, άσκησε με αναρτήσεις του στο twitter ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παμπορίδης επισυνάπτοντας βίντεο με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις οποίες αναφέρεται στα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της περασμένης Παρασκευής, σημειώνει:
«Μέχρι τώρα πίστευα ότι απλώς ταΐζουν σανό τον λαό. Αυτοί όμως μάλλον τα πιστεύουν. Δεν εξηγείται αλλιώς το πράμα. Σήμερα Πούτιν κ Ερντογάν τους ξεφτιλίζουν στη Μόσχα κι αυτοί χαριεντίζονται».
 
Οι αναφορές του Γιώργου Παμπορίδη έφεραν την αντίδραση του μέλους της επικοινωνιακής ομάδας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Λοΐζου Αντωνίου, ο οποίος κατηγόρησε τον Γιώργο Παμπορίδη για αντιφατικές αναρτήσεις.
 
«Χτές Γιώργο έκανες μία δριμεία ανάρτηση για την απουσία της ΕΕ απο τις εξελίξεις. Σήμερα με την ίδια ένταση επιτίθεσαι στον ΥΠΕΞ που ζητά ρόλο για την ΕΕ. Αποφάσισε απο ποια πλευρά θα ασκείς την κριτική σου...» έγραψε ο κ. Αντωνίου.
 
Για να πάρει απάντηση από τον Γιώργο Παμπορίδη: «Άχαρος ο ρόλος σου αγαπητέ Λοΐζο. Τι να κάνεις κι εσύ;.. Πιστοποιητικά κομματικού πατριωτισμού μοίρασε αλλού!».
 
Η δημόσια συζήτηση των δύο στο twitter συνεχίσθηκε για αρκετή ώρα, χωρίς πάντως τελικά να υπάρχει συμφωνία.
 
«Γιώργο μου... δεν βρήκες τίποτε άλλο να απαντήσεις παρά μόνο αυτό το μίζερο για τον ρόλο μου; Πολύ φτωχό. Εγώ  επεσήμανα μία βροντερή και προφανή αντίφαση σου. Έχεις κάτι για αυτό; Συνέχισε αν θέλεις να νομίζεις ότι με υποτιμάς αλλά η αντίφαση σου θα παραμένει εκεί να σε εκθέτει!», έγραψε ο Λοΐζος Αντωνίου.
 
«Εγώ εκτίθεμαι καθημερινά Λοΐζο. Εσύ όμως αίφνης αποφάσισες ότι θέλεις να μου εγείρεις τάχα μου αντιφάσεις στις θέσεις μου. Πως και δεν με πήρες τηλ να σου την εξηγήσω; Προφανής ο λόγος. Εσύ λοιπόν υποτιμάς τον εαυτό σου κ να το κοιτάξεις γιατί σε γνωρίζω χρόνια και δεν σου πάει.
Σε ότι αφορά την ουσία ανάτρεξε στις δεκάδες αναρτήσεις μου αν θέλεις να καταλάβεις που χωλαίνει η εξωτερική πολιτική της χώρας.  Πολιτεύεστε με γνώμονα την εσωτερική κοινή γνώμη και σας έθιξε τάχα μου η «αντίφαση». Και στο κάτω κάτω γιατί ενοχλείστε αν δεν σας πατώ τον κάλλο;», απάντησε ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
«Άρα λοιπόν δέχεσαι ότι έπεσες σε αντίφαση; Ξεκινάμε με αυτό και πάμε αν θέλεις και παρακάτω...
 
Γιώργο  έκανες λάθος. Επεσήμανα αντίφαση για το συγκεκριμένο και όχι "για τις θέσεις σου" Και ναι είσαι αντιφατικός. Χτες έλεγες άλλα και σήμερα άλλα. Ή μπορεί να έκανες λάθος. Διάβασες τον τίτλο και δεν διάβασες το κείμενο. Παρασύρθηκες. Δεν είναι κακό να πεις έκανα λάθος», έγραψε ο σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη.
 
«Σου υπόσχομαι αν έκανα λάθος να ζητήσω συγγνώμη. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για εσένα», ρώτησε ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
«Αν διαβάσεις το κείμενο που ανάρτησες και το παραθέσεις δίπλα από την χτεσινή σου ανάρτηση θα διαπιστώσεις του λόγου μου το αληθές. Κι ελπίζω να πάρεις πίσω και τα υποτιμητικά σου σχόλια», απάντησε ο κ. Αντωνίου.

 
«Νομίζω υπεκφεύγεις. Χτες έβριζες την ΕΕ γιατί είναι απούσα. Σήμερα κοροϊδεύεις τον ΥΠΕΞ επειδή λέει ότι πρέπει να έχει ρόλο η ΕΕ. Σε αυτό δεν έχω λάθος. Εσύ έχεις το λάθος. Αν έχω κάνει άλλα λάθη στη ζωή μου... θα το ψάξω και θα δω πως θα το χειριστώ» σημείωσε ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
«Επειδή λοιπόν Λοΐζο εμένα η κριτική μου είναι πάντα τεκμηριωμένη σου λέω ότι ο ΥΠΕΞ είπε επί λέξη «Η ΕΕ επιτέλους έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες αυτές τις εξελίξεις». Κι επειδή μάλλον εσύ διάβασες μόνο το κείμενο και δεν είδες το οπτικόγραφημένο δες το βίντεο. Αναμένω συγγνώμη!», έγραψε ο κ. Παμπορίδης.
 

«Δέκα χρόνια στην τηλεόραση έμαθα τι είναι το μοντάζ. Κι έμαθα θα διαβάζω το πλήρες κείμενο το οποίο καταγράφεται στο πλήρες ρεπορτάζ που ανάρτησες.
 
Σημερινή Δήλωση: " η ΕΕ βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμο σταυροδρόμι... η στάση που θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια σειρά κρίσιμων διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων θα κρίνουν την αξιοπιστία της και το μέλλον της.
 
...και μία σχετική χτεσινή : "ι στο ζήτημα της Λιβύης κρίνεται και η αξιοπιστία της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης. Υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί το σενάριο της Συρίας, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση δε διαδραματίζει κανένα ρόλο σε αντίθεση με την Τουρκία και την Ρωσία», ήταν η τελευταία ανάρτηση του κ. Αντωνίου.
 
«Εδώ ο ΥΠΕΞ δεν λέει αυτά που ακούτε. Μην πιστεύετε στα αυτιά σας ότι είπε «Η ΕΕ επιτέλους πρωταγωνιστεί σε αυτές τις εξελίξεις» κάτι που θα τον εκθέτει ως μη δυνάμενο να διαβάσει τις εξελίξεις. Ρωτήστε τον @LoizosAntoniou να σας πει ότι λέει «η ΕΕ θα έπρεπε να πρωταγωνιστούσε..» επανέλαβε με νέα ανάρτηση ο Γιώργος Παμπορίδης.
 
«Κάποιοι επιχειρούν να επιβάλουν με καθεστωτικές πρακτικές το επίσημο αφήγημα μη ανεχόμενοι την αντίθετη θέση. Γυρνάμε πίσω σε μαύρες εποχές που φτύσαμε αίμα ν’ απαλλαγούμε. Τους αφιερώνω τη Ξαστεριά. Ούτως ή άλλως δεν τη ξέρουν γιατί τότε ήταν στην απέναντι», επισυνάπτοντας μάλιστα την ερμηνεία του Γιώργου Ξυλούρη «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ