Σηκώνει μανίκια απέναντι στις προκλήσεις ο νέος δήμαρχος Αγίας Νάπας

Μανίκια σηκώνει από σήμερα ο νέος δήμαρχος της Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος κατάφερε να κόψει χθες πρώτος το νήμα στις αναπληρωματικές εκλογές, επικρατώντας με 449 ψήφους διαφορά της ανθυποψήφιάς του Αιμιλίας Ευαγγέλου-Ξύδια.
 
Αν και αυτές οι εκλογές άφησαν, σε μεγάλο βαθμό, αδιάφορη την υπόλοιπη Κύπρο, καθώς δεν θεωρούνται καθοριστικές στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, για τους κατοίκους της Αγίας Νάπας ήταν σαφώς σημαντικές, γεγονός που καταδεικνύεται από το γεγονός πως οκτώ στους δέκα προσήλθαν χθες στις κάλπες.
 
ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΔΩ: Με 449 ψήφους διαφορά ο θρίαμβος του Χρίστου Ζαννέττου
 
Ο κ. Ζαννέττου είναι καλός γνώστης των ζητημάτων που αφορούν την Αγία Νάπα, καθώς ήταν μέχρι χθες Αντιδήμαρχος, ενώ, από την ημέρα υπουργοποίησης του Γιάννη Καρούσου, ασκούσε καθήκοντα δημάρχου, μέχρι την πραγματοποίηση των αναπληρωματικών εκλογών.
 
Ενώπιον του νέου δημάρχου της Αγίας Νάπας υπάρχουν δύο μεγάλες προκλήσεις. Η πρώτη αφορά το ζήτημα της συνένωσης των Δήμων. Είναι καλά γνωστό ότι στην Αγία Νάπα διαφωνούν ευθέως με την πρόταση της Κυβέρνησης, καθώς πιστεύουν ότι η συνένωση όλων των Δήμων κάτω από μία ομπρέλα θα οδηγήσει σε απορρόφηση της Αγίας Νάπας από το Παραλίμνι, που είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα.
 
Κυρίαρχη άποψη στην Αγία Νάπα, την οποία πρέσβευε και ο τέως δήμαρχος -ο οποίος γιόρτασε χθες βράδυ μαζί με τον κ. Ζαννέττου τη νίκη του- είναι πως η Αγία Νάπα διαθέτει ένα πολύ δυνατό διεθνές τουριστικό brand name, το οποίο πρέπει να διαχειρίζεται μία τοπική αρχή που να είναι επικεντρωμένη σε αυτό και όχι να αποτελεί μία από τις ενασχολήσεις της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου.
 
Θα πρέπει, συνεπώς, ο νέος δήμαρχος, σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε να πείσουν την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Αγίας Νάπας να γίνει η συνένωση με τον τρόπο που προτείνεται, είτε να έρθουν σε απευθείας σύγκρουση μαζί τους.
 
Το άλλο μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί σύντομα, καθώς η τουριστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών, είναι η αποκατάσταση του ονόματος της Αγίας Νάπας, καθώς η πολύκροτη υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας έχει οδηγήσει μέχρι και σε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της στη χώρα από την οποία προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες.
 
Η Αγία Νάπα θα πρέπει να πείσει τους τουρίστες ότι είναι ένα ασφαλές μέρος, που είναι σε θέση να προστατέψει τους επισκέπτες και να τους προσφέρει την αρμόζουσα φιλοξενία. Εδώ και χρόνια υπάρχουν σκέψεις για μετατόπιση από το μοντέλο ήλιος, θάλασσα και… αχαλίνωτα πάρτι σε μία πιο υγιή εικόνα, που να συνδυάζει τις πανέμορφες παραλίες και τις επιλογές στην νυχτερινή ζωή με πιο αξιοπρεπείς και ποιοτικές δράσεις που μπορεί να προσφέρει η Αγία Νάπα. Ίσως αυτή να είναι η περίοδος που πρέπει να δοθεί έμφαση σε αυτή το «λίφτινγκ», δεδομένου ότι έχει βαφτεί με τα πιο μελανά χρώματα από στην διεθνή ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων.
 
Υπάρχουν, βεβαίως, και τρέχοντα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Αγία Νάπα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Κύπρου. Οι υποδομές, η καθαριότητα και η ασφάλεια επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών και οι δημοτικές αρχές οφείλουν να είναι παρούσες και να εξυπηρετούν άμεσα τις ανάγκες τους.

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας