Με 449 ψήφους διαφορά ο θρίαμβος του Χρίστου Ζαννέττου

Ο εκλεκτός των δημοτών της Αγίας Νάπας είναι ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου.  
 
Ο κ. Ζαννέττου έκοψε πρώτος το νήμα στις αναπληρωματικές εκλογές, έναντι της ανθυποψηφίου του Αιμιλίας Ευαγγέλου-Ξυδιά.
 
Ο νέος δήμαρχος εξασφάλισε 1,508 ψήφους και η κ. Ξύδια 1,059 με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εκλογές με 449 ψήφους, που μεταφράζεται σε ποσοστό 58%. Υπήρξαν, επίσης, οκτώ λευκά και 26 άκυρα ψηφοδέλτια. 
 
Η ανακήρυξη του κ. Ζαννέττου έγινε στις 8:25 το βράδυ, στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας, στην παρουσία συγγενών, φίλων και συνεργατών του κ. Ζαννέττου, καθώς και του τέως δημάρχου και νυν Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου.
 
Στις πρώτες του δηλώσεις, κ. Ζαννέτος τόνισε ότι ξεκινά από αύριο να εργάζεται άοκνα για την Αγία Νάπα. Ευχαρίστησε, παράλληλα, την ανθυποψήφιά του, καλώντας την να συμπορευθεί μαζί του ως δημοτική σύμβουλος για το καλό της Αγίας Νάπας.
 
Σημειώνεται ότι την κενωθείσα θέση του κ. Ζαννέτου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Νάπας αναλαμβάνει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τοφινής.
 
Διικαίωμα ψήφου είχαν 3,334 εκλογείς. Σύμφωνα με τον έφορο εκλογής Γεώργιο Χρυσαφίνη, η προσέλευση ανήλθε στο 78%, που σε πραγματικούς αριθμούς μεταφράζεται σε 2,600 ψηφοφόρους. Από όσους έχουν ψηφίσει, 360 είναι κοινοτικοί και 2,240 Κύπριοι. 
 
Βροχή συγχαρητηρίων
Τον κ. Ζαννέττου έσπευσε να συγχαρεί ο  Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ευχόμενος καλή και παραγωγική θητεία.

Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λουκάς Φουρλάς.

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ ανέφερε ότι "ο Πρόεδρος και η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού συγχαίρουν τον κ. Χρήστο Ζαννέτου για την ξεκάθαρη νίκη του στις εκλογές για τη δημαρχεία της Αγίας Νάπας και του εύχονται κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει.
 
Είμαστε βέβαιοι, στηρίζοντας ως Δημοκρατικός Συναγερμός τον Χρήστο Ζαννέτου, πως υπό την καθοδήγησή του ο δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει και μέσα από τη μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, την ανοδική πορεία ανάπτυξης. Έχοντας ως γνώμονα τη χρηστή διακυβέρνηση και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του δήμου".
 
Κάθε επιτυχία ευχήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνδρομή του κόμματός του στην εκλογή του κ. Ζαννέττου.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τον κ. Ζαννέττου εξέδωσε και η ΕΔΕΚ. "Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη του Δήμου με εποικοδομητικό και θετικό τρόπο προς όφελος των πολιτών. Συγχαρητήρια και στην ανθυποψήφιά του κ.  Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά για τη σύντομη αλλά ευπρεπή προεκλογική εκστρατεία που έγινε", ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα του κ. Ζαννέττου υποστήριξε από ο ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ, η ΔΗΠΑ, το Πατριωτικό Κίνημα και το Κόμμα για τα Ζώα. 

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις