Μαζικά στις κάλπες οι δημότες Αγίας Νάπας-Ψήφισε το 35% μέχρι τις 12

Μαζικά στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο Δήμαρχο τους, προσέρχονται από το πρωί οι δημότες της Αγίας Νάπας.
 
Στα τέσσερα εκλογικά κέντρα που λειτουργού σχηματίσθηκαν ουρές, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να σταματήσει η ροή ψηφοφόρων, ώστε να κλείσουν για την προβλεπόμενη μια ώρα διαλείμματος τα εκλογικά κέντρα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία στην Αγία Νάπα

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής, Γιώργο Χρυσαφινή, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ψήφισαν 1183 ψηφοφόροι, αριθμός που μεταφράζεται σε ποσοστό 35%. Συγκεκριμένα ψήφισαν 947 Κύπριοι και 236 κοινοτικοί.
 
Όπως ανέφερε στον REPORTER ο κ. Χρυσαφίνης μέχρι τις έξι το απόγευμα που θα κλείσουν οι κάλπες οι προσέλευση αναμένεται να ξεπεράσει το 80%.
 
Οι δύο υποψήφιοι, Χρίστος Ζαννέττου και Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, άσκησαν με διαφορά μιας ώρας, στις 10 και 30 και 11 και 30 αντίστοιχα, το εκλογικό τους δικαίωμα στο δημοτικό σχολείο Αγίας Νάπας.
 

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαννέτου ανέφερε πως νιώθει χαρούμενος και συγκινημένος για την μέρα αυτή και ευχήθηκε η εκλογική διαδικασία να διεξαχθεί σε πολιτισμένα πλαίσια.

«Όσο πολιτισμένη ήταν και η προεκλογική περίοδος, τόσο ήρεμα να προχωρήσουν και σήμερα» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Θα αναμένουμε τα αποτελέσματα απόψε, ωστόσο, είπε, όποιο και να είναι αυτό είναι σεβαστό».

Τόνισε δε πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τους κατοίκους της Αγίας Νάπας ενωμένους.

Ασκώντας το εκλογικό της δικαίωμα η  ανεξάρτητη υποψήφια Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, ανέφερε ότι είναι μια σημαντική μέρα για την Αγία Νάπα.

«Είναι μια μέρα για όλους τους κατοίκους της Αγίας Νάπας, που αποφασίζουν για το μέλλον του Δήμου» είπε η κ. Ξύδια, τονίζοντας πως η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι πολύ σημαντική.

Συνεχίζοντας κάλεσε όλους τους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ερωτηθείσα για την θέση της για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η κα Ξυδιά ανέφερε πως ξεκάθαρα τάσσετε υπέρ της αυτονομίας της Αγίας Νάπας.

Οι συμβουλές του Καρούσου
Με ανάμεικτα συναισθήματα και συγκίνηση άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Νάπας και νυν υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

«Σημαντική μέρα για την Αγία Νάπα, ψηφίζει για το μέλλον της» ανέφερε συγκεκριμένα με την ευχή πως η επόμενη μέρα θα βρει την Αγία Νάπα σε κλίμα ενότητας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν αναμένει ο νέος δήμαρχος να συνεχίσει το έργο του δήλωσε πως θα παραδώσει έναν δήμο στον οποίο έγινε ήδη μια πολύ σοβαρή δουλεία.

«Υπάρχουν έργα αξίας 23 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία έχουν ενταχθεί στους προϋπολογισμούς, υπάρχουν άλλα αξίας 25 εκ. τα οποία ωριμάζουν. Η Αγία Νάπα, συνέχισε, είναι πλέον ο πιο βιώσιμος Δήμος της Κύπρου με εκατομμύρια σε πλεονάσματα ενώ τα έσοδα της έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια».

Ο επόμενος δήμαρχος θα ξεκινήσει σε γερά θεμέλια για να υλοποιήσει την πολιτική του, συμπλήρωσε ο κ. Καρούσος.

Έστειλε δε και δύο συμβουλές στον διάδοχό του.

 «Η πρώτη συμβουλή είναι η ενότητα. Η δεύτερη, συνέχισε, είναι ότι ο Δήμος, το δημόσιο συμφέρον πρέπει να είναι πάνω από όλα, πάνω από τα προσωπικά συμφέροντα. Όποιος εκλεγεί εγώ θα είμαι πάντα δίπλα του για να βοηθώ και να στηρίζω την Αγία Νάπα».
 
Στον περίβολο του σχολείου που διεξάγεται η αναπληρωματική εκλογική διαδικασία βρέθηκαν το πρωί, τόσο ο τέως δήμαρχος Γιάννης Καρούσος όσο και βουλευτές της Επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.
 
Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα, με τη συμμετοχή να αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά, όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγία Νάπα.

Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείς. Για διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού.

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας