Διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία στην Αγία Νάπα

Με τα δεδομένα να δείχνουν απόλυτο ντέρμπι, κάτι περισσότερο από τρεις χιλιάδες δημότες της Αγίας Νάπας, προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο του τουριστικού Δήμου.
 
Χρίστος Ζαννέτος και Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια διεκδικούν τα ηνία του Δήμου στις εκλογές που προκηρύχθηκαν, μετά την παραίτηση του Γιάννη Καρούσου, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του υπουργού Μεταφορών.
 
Οι κάλπες άνοιξαν από τις επτά το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις έξι το απόγευμα, με διάλειμμα από τις 12 μέχρι τη μια το μεσημέρι. Η διαδικασία διεξάγεται ομαλά. 
 
Σύμφωνα με τον Έπαρχο Αμμοχώστου και Έφορο Εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, το αποτέλεσμα αναμένεται να ανακοινωθεί μόλις μια ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών.

Δικαίωμα συμμετοχής στην αναπληρωματική εκλογή έχουν 3334 εκλογείς, εκ των οποίων 2687 είναι Κύπριοι και 647 είναι Κοινοτικοί, οι οποίοι θα κατανεμηθούν σε 4 εκλογικά κέντρα, με τη συμμετοχή να αναμένεται να κυμανθεί σε ιδιαίτερα ψηλά ποσοστά, όπως άλλωστε συνέβη και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αγία Νάπα.
 
Η συζήτηση κατά τη σύντομη προεκλογική περίοδο περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον τέως υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη.
 
Τόσο ο Χρίστος Ζαννέτος όσο και η Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, τάσσονται υπέρ της Μεταρρύθμισης, ωστόσο διαφωνούν με τις συνενώσεις όπως αυτές προτείνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.  Ειδικότερα η κ. Ξυδιά λέει «όχι» στην συνένωση της Αγίας Νάπας με τον Δήμο Παραλιμνίου, ενώ ο κ. Ζαννέτος ζητά αυτονόμηση της Αγίας Νάπας, με στόχο τη διατήρηση της οικονομικής αυτοτέλειας της περιοχής.
 
Με βάση τις ανακοινώσεις στήριξης που έλαβαν από τα κόμματα οι δύο υποψήφιοι και λαμβανομένων υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του εκλογικού σώματος αλλά και τις έκτακτης διαδικασίας, θεωρείται βέβαιο πως θα προκύψει ένα εκλογικό ντέρμπι. Κι αυτό διότι πέραν της στήριξης που έλαβαν οι δύο υποψήφιοι από τα κόμματα, το μικρό εκλογικό σώμα επηρεάζεται και από άλλους αστάθμητους παράγοντες, όπως οι φιλικές και οι συγγενικές σχέσεις.
 
Υπενθυμίζεται πάντως πως αμφότεροι οι υποψήφιοι κατήλθαν ως ανεξάρτητοι με τον Χριστο Ζαννέτο να λαμβάνει τη στήριξη από Δημοκρατικό Συναγερμό, Δημοκρατικό Κόμμα και Δημοκρατική Παράταξη και την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια, να λαμβάνει στήριξη από το ΑΚΕΛ, τη Συμμαχία Πολιτών και το Κίνημα Αλληλεγγύης.
 
ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΛΑΜ, δεν πρόσφεραν υποστήριξη σε κανένα υποψήφιο.
 
Όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί οι εκλογείς για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό τους βιβλιάριο ή το δελτίο ταυτότητάς τους ή και το έγγραφο που χρησιμοποίησαν για την εγγραφή τους, προκειμένου για Κοινοτικούς εκλογείςΓια διευκόλυνσή τους οι Κοινοτικοί εκλογείς προτρέπονται να έχουν μαζί τους την Βεβαίωση Εγγραφής Πολίτη της Ένωσης (MEU1) ή το Πιστοποιητικό Εγγραφής Αλλοδαπού. 
 

Ο υποψήφιος Χρίστος Ζαννέττου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10 και 30 ενώ η ανθυποψήφια του Αιμιλία Ευαγγέλλυ Ξύδια στις 11 και 30 στο Δημοτικό Σχολείο. 

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία