Με αναφορές στην οικονομία και μεταρρύθμιση τα εγκαίνια του ΚΕΠ

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη δεν μπορεί να είναι μία νησίδα αποτελεσματικής υπηρεσίας, σε μία θάλασσα δημόσιου τομέα που λειτουργεί γραφειοκρατικά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή η διαπίστωση και αρχή είναι που επέβαλε να υλοποιήσουν ένα ευρύτατο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που αλλάζει οριζόντια ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία.
Στην ομιλία του στα εγκαίνια του ΚΕΠ στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα πέντε νομοσχέδια που βρίσκονται ενώπιον της Βουλής, με τα οποία εκσυγχρονίζεται η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, αλλάζει το σύστημα διορισμού και προαγωγών στο δημόσιο, μεταρρυθμίζεται το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και καταργείται η προφορική εξέταση για την πλήρωση κάποιων χαμηλόβαθμων θέσεων. Σε αυτά πρόσθεσε το νομοσχέδιο για το κρατικό μισθολόγιο, με το οποίο εισηγείται ένα μηχανισμό που διασφαλίζει την διατήρηση του κρατικού μισθολογίου σε λογικό και αποδεκτό δημοσιονομικό πλαίσιο.
Ταυτόχρονα, συνέχισε, βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των Υπουργείων με ανακατανομή αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών. Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, έχουν οδηγήσει στην εξομάλυνση των δημοσίων οικονομικών, γεγονός που επιβεβαιώνεται και με το νέο προϋπολογισμό, που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή.
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου ΚΕΠ στη Λευκωσία, το δίκτυο των Κέντρων επεκτάθηκε σε όλες τις πόλεις, ενώ ήδη λειτουργούν και δύο περιφερειακά, ένα στην Πόλη Χρυσοχούς και ένα στο Πελένδρι, σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι ο θεσμός επεκτάθηκε και στα Ταχυδρομικά Γραφεία, ενώ χθες εγκαινιάστηκε το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Αγρότη.


  

Δειτε Επισης

Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας