Την Άνοιξη αναμένεται στην Κύπρο ο Πομπέο-Συνομιλία Χριστοδουλίδη με Ρίκερ

Ο Αμερικανός Υφυπουργός Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρισκόμενο στις Βρυξέλλες Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και συζήτησαν θέματα τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς και τον επανακαθορισμό της αναβληθείσας - λόγω της κρίσης με το Ιράν– επίσκεψης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Κύπρο.
 
Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βλέπει την επίσκεψη να πραγματοποιείται κάποια στιγμή την άνοιξη. Μάλιστα καθώς υπάρχουν κάποια χρονικά περιθώρια, συμφώνησαν να δουν αν μπορούν - πέραν της ήδη προγραμματισμένης να υπογραφεί διμερούς συμφωνίας – να προχωρήσουν και με κάποια άλλη από τις δύο που συζήτησαν το Νοέμβριο, όταν ο κ. Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον.
 
Η συζήτηση κάλυψε κι άλλες τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις (Ιράν, Λιβύη), ενώ και ο ίδιος ο κ. Ρίκερ είπε πως θα ήθελε να επισκεφθεί στο επόμενο διάστημα την Κύπρο.
 
Σημειώνεται ότι την προσεχή εβδομάδα αναμένονται δύο επισκέψεις Αμερικανών επισήμων στη Λευκωσία. Την Τρίτη επισκέπτεται την Κύπρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών για προξενικές υποθέσεις, Καρλ Ριτς, για να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την άρση της υποχρέωσης βίζας για τους Κύπριους που θα επισκέπτονται για τουρισμό τις ΗΠΑ. Αμέσως μετά αναμένεται να αφιχθεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακά ζητήματα Φράνσις Φάνον, ο οποίος θα βρίσκεται στις 17 Ιανουαρίου στο Κάιρο για το ενεργειακό φόρουμ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»