Περιμένουν τις υποψηφιότητες για την επιχείρηση λίφτινγκ της Συμμαχίας Πολιτών

Με βασικό στόχο να επουλωθούν οι πληγές που άφησαν πίσω τους οι Ευρωεκλογές, οδηγείται στην Παγκύπρια Εκλογική Συνδιάσκεψη της 25ης Ιανουαρίου η Συμμαχία Πολιτών, με την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων να ολοκληρώνεται σήμερα.
 
Στην παρούσα συγκυρία η αναδιοργάνωση και ο εμβολιασμός του κινήματος με νέα πρόσωπα, κρίνεται κάτι περισσότερο από απαραίτητος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2021.
 
Πέραν από τις δύο τελευταίες εκλογικές αποτυχίες, των Ευρωεκλογών και τον Προεδρικών Εκλογών, η Συμμαχία είχε να αντιμετωπίσει και τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, μεταξύ των οποίων και των δύο εκ των τριών βουλευτών της.
 
Μετά από μια περίοδο εσωκομματικών τριβών, αποχωρήσεων και αποτυχιών, η νέα ηγεσία της Συμμαχίας καλείται να προετοιμάσει το κόμμα όσο πιο κατάλληλα μπορεί, για τη νέα εκλογική μάχη που αναμφισβήτητα θα αποτελέσει βαρόμετρο και για τη συνέχεια ύπαρξης του κινήματος.
 
Ήδη ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, όπου θα παραμείνει μέχρι την ολοκλήρωση της βουλευτικής του θητείας, την οποία δεν προτίθεται να επαναδιεκδικήσει.
 
Μετά από μια περίοδο περισυλλογής και διαβούλευσης με την κατακερματισμένη βάση του κόμματος, η Συμμαχία οδηγείται στην Παγκύπρια Εκλογική Συνδιάσκεψη της 25ης Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια ανανέωσης της ηγετικής της πυραμίδας, αν και σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές.
 
Πάντως, ο Γιώργος Λιλλήκας αναμένεται να έχει ανθυποψήφιο, αφού ήδη το μέλος του κόμματος Μάριος Πίρτας κατέθεσε υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου. Μιλώντας στον REPORTER, ο κ. Πίρτας, υπέδειξε πως το κόμμα έχει ήδη δύο εκλογικές αποτυχίες και θα πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με ανθυποψήφιο ο Λιλλήκας για την προεδρία της Συμμαχίας Πολιτών
 
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα μια ποδοσφαιρική ομάδα, όπου, όπως είπε, όταν αυτή δεν πάει καλά την πληρώνει ο προπονητής και ο Γιώργος Λιλλήκας έχει ήδη δύο αποτυχίες.
 
Αναφορικά με τις προσδοκίες του από την εκλογική αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Πίρτας σημείωσε πως με την υποψηφιότητα του, θέλει να στείλει και το μήνυμα, ότι η Συμμαχία Πολιτών είναι ένα καθόλα δημοκρατικό κίνημα, ανοικτό για όλο τον κόσμο. «Έχω θέσει την υποψηφιότητα μου στη διάθεση των μελών. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε να κάνουμε σωστές επιλογές», πρόσθεσε.
 
Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι και πέραν από τη θέση του προέδρου, υποβάλλονται υποψηφιότητες για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων, τη θέση του γενικού γραμματέα, του οικονομικού διευθυντή καθώς και τις δεκαπέντε θέσεις μελών της Ανώτατης Συγκλήτου. Ήδη έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητές τους ο Αντρέας Θεμιστοκλέους για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο Ντίνος Χριστοδουλίδης για τη θέση αντιπροέδρου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιδεικνύεται ενδιαφέρον για τη διαδικασία, με αρκετά μέλη της Συμμαχίας έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στην νέα ηγεσία. Μάλιστα δεν αποκλείεται, πέραν από τη θέση του Προέδρου να στηθούν κάλπες και για άλλες θέσεις.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ, κατακεραυνώνει Σιζόπουλο ο Βαρνάβα-«Μετέτρεψαν το κόμμα σε μικρομάγαζό τους»
Ολοκληρώνεται αρχές Μαΐου η προβλήτα στη Γάζα-Ευγνωμοσύνη ΗΠΑ στην Κύπρο
Συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο-Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγός ο Πρόεδρος
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε