Παρέλαβε την έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το 2018.
 
Παραδίδοντας την έκθεση η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κα Ειρήνη Λοϊζίδου ανέφερε ότι η έκθεση «αντικατοπτρίζει τις δραστηριότητες του Γραφείου μετά την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού και παρουσιάζεται ξεκάθαρα το πώς αποδέχθηκε ο κόσμος τον κανονισμό, δηλαδή και τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα».
 
Πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή του κανονισμού «είναι πολλές οι υποχρεώσεις, είναι ενισχυμένα τα δικαιώματα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τον διπλασιασμό των παραπόνων και των ερωτημάτων που δέχθηκε το Γραφείο και έχει διερευνήσει».
 
Επεσήμανε ακόμα ότι το Γραφείο της Επιτρόπου συνεχίζει με έντονους ρυθμούς τη δράση του «για πλήρη εφαρμογή και συμμόρφωση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με τον κανονισμό», προσθέτοντας ότι «οι προκλήσεις είναι πάρα πολλές και πολλαπλασιάζονται, και είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε την κοινωνία».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη την Επίτροπο για το έργο που επιτελεί είπε ότι «όντως έχει εμπεδωθεί η εικόνα ότι επιτέλους υπάρχουν θεσμοί που εκτελώντας το καθήκον τους υλοποιούν στην πράξη νομοθετήματα αυστηρής μάλιστα σημασίας ή με αυστηρότητα για τη σημασία που πρεσβεύουν. Και είναι ακριβώς που, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις αυστηρές πρόνοιες της νομοθεσίας, προχωρήσαμε προκειμένου να διευκολύνουμε την απονομή της δικαιοσύνης με τον νόμο που ευελπιστώ ότι στις 17 του μηνός θα περάσει από τη Βουλή, με βάση τον οποίο και κάτω από αυστηρούς όρους, με έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα και με δικαστική απόφαση, θα γίνεται παρακολούθηση τηλεφώνων υπόπτων ατόμων για διάπραξη κακουργημάτων. Και αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση στην εξιχνίαση, αλλά και την απονομή δικαιοσύνης.
 
Είναι μέσα στα ίδια πλαίσια, εξάλλου, που εντάσσεται και η μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά την απονομή της δικαιοσύνης και, συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη μια σειρά νομοθετημάτων που έχουμε εισαγάγει πιστεύω ότι θα συμβάλουμε σημαντικά στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, στη βελτίωση των συνθηκών προσωπικών δεδομένων, αλλά και της προστασίας της προσωπικότητας του κάθε πολίτη, μη παραγνωρίζοντας την ίδια ώρα το να συμβάλουμε και να υποβοηθήσουμε επιτέλους να βελτιωθούν οι χρόνοι απόδοσης της δικαιοσύνης».
 

Δειτε Επισης

Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Ούρσουλα στην τελετή στο ΕΚ για 20χρονα διεύρυνσης-«Ηγετική η θέση της Κύπρου για τη βοήθεια προς τη Γάζα»
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης