Η ανανέωση που πρέπει να ακολουθήσει την… ανανέωση στον ΔΗΣΥ

Η περίοδος που διανύουμε είναι περίοδος αλλαγών για τον ΔΗΣΥ. Με τους τρεις νέους βουλευτές να βρίσκονται ήδη στα έδρανα, τον Χάρη Γεωργιάδη στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου και τις εκλογές για την πλήρωση των δύο θέσεων Αντιπροέδρων να έχουν προγραμματιστεί για την 1η Φεβρουαρίου, σιγά σιγά σχηματίζεται το νέο πρόσωπο, με το οποίο η παράταξη θα διεκδικήσει τις επόμενες εκλογές.
 
Οι αλλαγές, ωστόσο, δεν περιορίζονται στα πρόσωπα. Η διαδικασία ανακατατάξεων του τελευταίου διαστήματος, προσφέρει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στο κυβερνών κόμμα για μια πιο βαθιά ανανέωση, με ορίζοντα τα επόμενα χρόνια.
 
Ο ΔΗΣΥ είναι κόμμα εξουσίας και υφίσταται φθορά εξουσίας. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Κύπρος βίωσε, επί δικής του διακυβέρνησης, μια τόσο μεγάλη οικονομική κρίση, που άφησε πίσω της πολυεπίπεδα προβλήματα, που αγγίζουν κάθε πολίτη με διαφορετικό τρόπο και καλείται να αφουγκραστεί αυτές τις ανησυχίες, εάν θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά εξουσίας.
 
Την ίδια στιγμή, η διαδικασία ανανέωσης θα πρέπει να αγγίξει, πέραν από τη σχέση με την εκλογική βάση, οργανωτικές και επικοινωνιακές αδυναμίες που υπάρχουν στον ΔΗΣΥ, έτσι ώστε η παράταξη να παραμείνει δυνατή απέναντι στα επόμενα ραντεβού με την κάλπη.
 
Όπως επισημαίνουν καλοί γνώστες της εσωκομματικής κατάστασης, ο ΔΗΣΥ έχει ανάγκη, αυτό το διάστημα, να κοιτάξει στο αύριο και σε ό,τι αφορά στο επίπεδο στελέχωσης. Όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης από τα στελέχη και τους εκλελεγμένους του σήμερα αλλά γιατί χρειάζεται τα στελέχη και τους εκλελεγμένους του αύριο. Τώρα, δηλαδή, ενόσω η παράταξη είναι δυνατή, πρέπει να βρει τους ανθρώπους που θα τη διατηρήσουν εκεί, όταν αλλάξει η φρουρά.
 
Αντίστοιχη επένδυση στη στελέχωση είχε γίνει και στο παρελθόν, επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, όταν ο ΔΗΣΥ απέκτησε σταδιακά μία γενιά πολιτικών που βρέθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πρώτη γραμμή, όπως είναι ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Χάρης Γεωργιάδης, ο Χριστόφορος Φωκαΐδης και ο Μιχάλης Σοφοκλέους.
 
Δεδομένου ότι τα επαγγελματικά στελέχη, αν και είναι άκρως απαραίτητα για το κόμμα, δεν προορίζονται όλα για τη δημόσια σφαίρα και τις εκλελεγμένες θέσεις, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανανέωσης του ΔΗΣΥ θα πρέπει να αναζητήσει ανθρώπους καταρτισμένους και πολιτικοποιημένους, με επαγγελματικό και κοινωνικό κύκλο, τόσο μέσα από τη νεολαία και την οργάνωση νέων επιστημόνων του όσο και από την κοινωνία ευρύτερα, που θα του προσφέρουν βαθύτερη διεισδυτικότητα και ευρύτερη διεύρυνση ανάμεσα στους πολίτες.  
 
Με την κατάλληλη προετοιμασία, τα νέα αυτά στελέχη, αντλώντας από την εμπειρία των υφιστάμενων, θα μπορούν να ριχθούν στις επόμενες εκλογικές μάχες, επιτρέποντας την υγιή ανανέωση της δημόσιας παρουσίας της παράταξης στο μέλλον.
 
Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως, όταν ολοκληρωθεί η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ, αναμένεται η διαδικασία αυτή να βρεθεί στην ατζέντα, καθώς η περίοδος αυτή θεωρείται κατάλληλη, δεδομένου πως οι επόμενες εκλογές είναι σε κάτι περισσότερο από ένα χρόνο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων