Το προφίλ των τριών υποψηφίων στην τελική ευθεία της ανανέωσης του ΔΗΣΥ

Στην τελευταία της φάση πέρασε η διαδικασία ανανέωσης στον ΔΗΣΥ, καθώς το μόνο που εκκρεμεί για την ολοκλήρωσή της είναι η εκλογή των δύο νεών Αντιπροέδρων της παράταξης.
 
Οι αλλαγές του τελευταίου διαστήματος ήταν, στην πλειοψηφία τους, προγραμματισμένες να συμπέσουν, έτσι ώστε το κόμμα να μπει μόνο μία φορά στη διαδικασία αντικατάστασης μελών της κοινοβουλευτικής του ομάδας και της ηγεσίας του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με αναπληρωτή τον Χάρη Γεωργιάδη πάει σε εκλογές για αντιπροέδρους ο ΔΗΣΥ
 
Μετά την ορκωμοσία των τριών νέων βουλευτών, Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους, εκκρεμούσε το θέμα της πλήρωσης των αξιωμάτων του Αναπληρωτή Προέδρου και των δύο Αντιπροέδρων. Αναπληρωτής Πρόεδρος αναδείχθηκε χθες ο τέως Υπουργός Εξωτερικών Χάρης Γεωργιάδης, καθώς δεν υπήρξε άλλος υποψήφιος για τη θέση και, ως εκ τούτου, οι εκλογές της 1ης Φεβρουαρίου θα γίνουν για την ανάδειξη των δύο Αντιπροέδρων.
 
Παρά τις έντονες ζυμώσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, με στόχο να αποφευχθεί και αυτή η εκλογική διαδικασία και να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση πραγμάτων χωρίς εσωκομματικές διαμάχες, τελικά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, καθώς υπήρξαν τρεις βουλευτές που επιθυμούσαν να διεκδικήσουν τις δύο θέσεις. Ως εκ τούτου, στη μάχη ρίχνονται οι Ευθύμιος Δίπλαρος, Αννίτα Δημητρίου και Ανδρέας Κυπριανού.
 
Οι τρεις υποψήφιοι διαθέτουν διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και εκπροσωπούν διαφορετικά κομμάτια της βάσης ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, με βάση το προφίλ, την ηλικία και την επαρχία τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Χάρης χωρίς ανθυποψήφιο-Εκλογές για Αντιπροέδρους
 
Who is who
Αρχαιότερος εξ’ αυτών είναι ο βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος είναι 57 ετών. Ο κ. Κυπριανού, έκανε το ντεμπούντο του στα κοινοβουλευτικά έδρανα το 2009, μετά την εκλογή της Ελένης Θεοχάρους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στις τελευταίες εκλογές ήρθε τρίτος στους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό. Προηγουμένως ο κ. Κυπριανού θήτευσε ως δημοτικός σύμβουλος Λεμεσού και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, ενώ είχε διεκδικήσει και τη δημαρχία της πόλης το 2011. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός.
 
Ο κ. Κυπριανού θεωρείται εκφραστής της παλαιότερης σχολής σκέψης του ΔΗΣΥ και συχνά της πιο συντηρητικής γραμμής του κόμματος. Αν και στη Λεμεσό είναι πολύ γνωστός και εκλέγεται εδώ και δύο δεκαετίες από τους ψηφοφόρους, αποτελεί στοίχημα η ικανότητα διείσδυσής του στους Συναγερμικούς των υπόλοιπων επαρχιών.
 
Ο άλλος υποψήφιος από την Λεμεσό είναι ο Ευθύμιος Δίπλαρος. Ο κ. Δίπλαρος, που είναι 40 χρονών και προέρχεται από τον χώρο της δημοσιογραφίας, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του 2011, ενώ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό.   
 
Έχει ξαναδιεκδίκησει το αξίωμα του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, στην τελευταία τακτική εσωκομματική διαδικασία, όπου ήρθε τέταρτος, με περίπου 200 ψήφους διαφορά από τον κ. Νουρή, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να αντλεί ψήφους από τη βάση του κόμματος σε όλες τις επαρχίες. Σε ό,τι αφορά στο προφίλ του, ο κ. Δίπλαρος ανήκει στον στενό κύκλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εκπροσωπεί περισσότερο τη λαϊκή δεξιά. Θεωρείται στέλεχος δυνατό στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους απλούς ψηφοφόρους.
 
Η νεαρότερη υποψήφια και η μοναδική γυναίκα στην εξίσωση είναι η βουλευτής Λάρνακας Αννίτα Δημητρίου. Η 34χρονη πολιτική επιστήμονας εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του 2016, στην πρώτη της δοκιμασία απέναντι στην κάλπη, κόβοντας πρώτη το νήμα στην επαρχία Λάρνακας. Στο παρελθόν είχε θητεύσει ως κοινοτική σύμβουλος στους Τρούλλους, ενώ στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ήταν η Εκπρόσωπος Τύπου του Νίκου Αναστασιάδη.
 
Η κ. Δημητρίου αποτελεί εκπρόσωπο της νεολαίας του κόμματος, με σύγχρονες απόψεις, συνετό πολιτικό λόγο επί μίας ευρείας θεματολογίας και κοινωνικές ευαισθησίες. Πρόκειται για ένα από τα στελέχη με την μεγαλύτερη ανέλιξη τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους Συναγερμικούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για τρεις θέσεις στον ΔΗΣΥ-Σήμερα οι υποψηφιότητες

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια