Με αναπληρωτή τον Χάρη Γεωργιάδη πάει σε εκλογές για αντιπροέδρους ο ΔΗΣΥ

Σε τροχιά εκλογών μπαίνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Αν και στη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου εξελέγη ο Λευκωσιάτης Χάρης Γεωργιάδης χωρίς ανθυποψήφιο, το Ανώτατο Συμβούλιο του κόμματος καλείται να εκλέξει δύο νέους αντιπροέδρους την 1η Φεβρουαρίου, καθώς για το αξίωμα υπέβαλαν υποψηφιότητα τρεις βουλευτές. Πρόκειται για τους Ευθύμιο Δίπλαρο, Αννίτα Δημητρίου και Ανδρέα Κυπριανού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ο Χάρης χωρίς ανθυποψήφιο-Εκλογές για αντιπροέδρους

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του στην αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ διατηρεί ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Γεωργίου, ενώ οι δύο αντιπρόεδροι που αποχώρησαν από τα αξιώματά τους λόγω διορισμών ήταν οι πρώην βουλευτές Λευκωσίας Στέλλα Κυριακίδου και Νίκος Νουρής. Δύο υποψήφιοι, οι Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού είναι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού, ενώ η Αννίτα Δημητρίου είναι βουλευτής της επαρχίας Λάρνακας.
 
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχάρη τον Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος παίρνει σκυτάλη από τον ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία δεν ήταν η προτιμητέα επιλογή για πολλά στελέχη και το προηγούμενο διάστημα είχαν καταβληθεί προσπάθειες για επίτευξη συναίνεσης, που θα επέτρεπαν στον ΔΗΣΥ μια ομαλή μετάβαση εξουσίας, στο πλαίσιο του κλίματος ανανέωσης που επέφεραν οι αλλαγές στο τέλος του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για τρεις θέσεις στον ΔΗΣΥ-Σήμερα οι υποψηφιότητες 

Παρά τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ στελεχών αλλά και τις κινήσεις του ίδιου του Αβέρωφ Νεοφύτου στο παρασκήνιο, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, αφού οι ενδιαφερόμενοι ήταν περισσότεροι από τις θέσεις και, ως εκ τούτου, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες εκλογών.

Δηλώνει πανέτοιμος ο Χάρης
Σε δηλώσεις του κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι προέβη στην κίνηση αυτή «με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που σχετίζεται με την ανάγκη να παραμείνει ο ΔΗΣΥ μία ισχυρή, συγκροτημένη και αξιόπιστη παράταξη. Μια παράταξη της σύνεσης και της μετριοπάθειας, όπως η κληριδική παράδοση επιβάλλει, με καθαρές θέσεις, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που να επιλέγει το ωφέλιμο αντί του αρεστού, που να μένει μακριά από τα άκρα και να είναι το αντίβαρο στον λαϊκισμό και τον δογματισμό».
 
Έστειλε, ταυτόχρονα, το μήνυμα της ανανέωσης του κόμματος, με την ανάδειξη νέων, ικανών στελεχών, λέγοντας πως «πρέπει συλλογικά να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση». Αναφερόμενος στον προκάτοχό του Λευτέρη Χριστοφόρου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι με την αποχώρησή του ανοίγει τον δρόμο και διευκολύνει την ανανέωση στην ηγεσία της παράταξης.
 
«Είμαι πανέτοιμος να πλαισιώσω τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεργαστώ με το σύνολο των στελεχών της παράταξης στην προσπάθεια περαιτέρω ισχυροποίησης της παράταξης και στήριξης της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω», κατέληξε. 

Οι δηλώσεις των τριών υποψηφίων
Σε δηλώσεις προέβησαν και οι τρεις υποψήφιοι για την αντιπροεδρία της παράταξης.
 
Εξηγώντας το σκεπτικό της υποψηφιότητάς του, ο Ανδρέας Κυπριανού είπε: «Με γνώμονα μου την υπηρεσία στην πατρίδα, αλλά και στη μεγάλη μας παράταξη, με όπλα τη γνώση, την εμπειρία, την αρχαιότητα, αλλά και τη σταθερή μου παρουσία στην πρώτη γραμμή και μετά από την παρότρυνση πάρα πολλών στελεχών του ΔΗΣΥ, θέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου ενώπιον των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου στην αναπληρωματική εκλογή για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων», είπε, ενώ ευχήθηκε ελευθερία στον τόπο μας και καλή χρονιά στους πολίτες.

Από την πλευρά της, η Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη και διαβούλευση με στελέχη και φίλους του κόμματος. Στόχος της, είπε, «είναι η ποιοτική ανανέωση και η ποιοτικότερη παρέμβαση του ΔΗΣΥ στην κοινωνία». «Πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στους πολίτες, να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες της νέας εποχής», πρόσθεσε, λέγοντας πως πρέπει να δοθεί περισσότερο βήμα στους νέους ανθρώπους, καθώς σε συνδυασμό με την εμπειρία είναι η καλύτερη συνταγή.

 
«Πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην Κύπρο που θέλουμε να οικοδομήσουμε», δήλωσε η  κ. Δημητρίου. Ευχήθηκε, τέλος, ο προεκλογικός να είναι παραγωγικός, «με απόλυτο σεβασμό προς τους συνυποψηφίους συναδέλφους μου, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη προς τον περήφανο κόσμο του ΔΗΣΥ και με πίστη και προσήλωση στις αρχές και αξίες του κόμματος μας».
 

 «Με γνώμονα την προσφορά, την ανανέωση, αλλά και την ευθύνη, επαναδιεκδικώ μια από τις θέσεις των αντιπροέδρων ακριβώς γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η ανασυγκρότηση που όλοι θέλουμε αλλά και η πορεία προς τη βάση του κόμματος που όλοι επιζητούμε», δήλωσε ο Ευθύμιος Δίπλαρος. «Έχουμε λάβει τα μηνύματα των καιρών. Αυτό άλλωστε το έχουμε αναλύσει και αντιληφθεί και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές έλαβε περίπου 7,500 ψήφους από την κομματική βάση.
 
«Πιστεύοντας στην ανανέωση, πιστεύοντας στην ευθύνη, αλλά και πιστεύοντας στην προσφορά προς τα απλά στελέχη της παράταξής μας, σε αυτή την παράταξη που έχουμε ταχθεί όλοι να υπηρετούμε με παρακαταθήκες και αρχές που έχουμε διδαχθεί από τα μαθητικά μας χρόνια του αείμνηστου πατριάρχη της παράταξής μας του Γλαύκου Κληρίδη», είπε. Δεσμεύτηκε, τέλος, να αναλώσει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της παράταξης και για τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. 

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»