Τέσσερις ενδιαφερόμενοι για τρεις θέσεις στον ΔΗΣΥ-Σήμερα οι υποψηφιότητες

Δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συναίνεσης για τις θέσεις ηγεσίας στον ΔΗΣΥ, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και, ως εκ τούτου, η παράταξη θα προχωρήσει κανονικά με εκλογική διαδικασία την 1η Φεβρουαρίου.
 
Αρκετά ήταν τα στελέχη εκείνα που πίστευαν ότι, στο πλαίσιο της ανανέωσης που σημειώνεται στο κόμμα, μετά τις αλλαγές που έγιναν τον Δεκέμβριο, θα ήταν αντιπαραγωγική μία περίοδος εσωστρέφειας, ως απότοκο μιας εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας, γι’ αυτό και θεωρούσαν ότι θα ήταν καλύτερα να αποφευχθεί το στήσιμο καλπών. Ωστόσο, παρά και τις προσωπικές προσπάθειες του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
 
Σήμερα, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30 το πρωί, θα γίνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων στον Διευθυντή Διοίκησης του κόμματος, στην Πινδάρου.
 
Όπως πληροφορείται ο REPORTER, αν και αρκετά στελέχη εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα, επιθυμώντας να διεκδικήσουν τα αξιώματα του Αναπληρωτή Προέδρου και των δύο θέσεων Αντιπροέδρου που έχουν κενωθεί, με βάση τα στοιχεία από τις υπογραφές που έχουν συλλεγεί, εκτός απροόπτου οι υποψήφιοι θα είναι τέσσερις, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται και κάποια υποψηφιότητα έκπληξη.
 
Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του χρηματικού ποσού που θα πρέπει να καταβληθεί, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρουσιάσουν και εκθέσεις με μέλη της παράταξης που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά τους και γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι μάζευαν υπογραφές τις τελευταίες ημέρες.
 
Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, το αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου αναμένεται να διεκδικήσει ο τέως Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Υπενθυμίζεται ότι από τη θέση παραιτήθηκε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου, μετά από αρκετές συζητήσεις, λίγο πριν από την συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου που αποφάσισε επίσημα τις εκλογικές διαδικασίες.
 
Σε ό,τι αφορά στις δύο θέσεις Αντιπροέδρου, οι ενδιαφερόμενοι είναι τρεις βουλευτές. Πρόκειται για τον Ευθύμιο Δίπλαρο και τον Ανδρέα Κυπριανού από την επαρχία Λεμεσού και την Αννίτα Δημητρίου από την επαρχία Λάρνακας.
 
Ενώ αρχικά επρόκειτο να θέσει υποψηφιότητα και ο βουλευτής Αμμοχώστου Ονούφριος Κουλλά, φαίνεται ότι τελικά έκανε δεύτερες σκέψεις. Στο παιγνίδι, ωστόσο, μπήκε ο Ανδρέας Κυπριανού, το όνομα του οποίου δεν «έπαιζε» το προηγούμενο διάστημα και άρχισε να ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες.
 
Θα έχει, συνεπώς, ενδιαφέρον να διαφανεί πώς θα κυλήσουν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες, καθώς στον ΔΗΣΥ θα βρίσκεται σε εξέλιξη προεκλογική διαμάχη, ενώ δύο υποψήφιοι προέρχονται από την ίδια επαρχία. Δεδομένου ότι η νέα ηγεσία του κόμματος θα είναι αυτή που θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή το 2021, η εσωτερική διαδικασία ενδέχεται να αποκτήσει άρωμα βουλευτικών εκλογών…
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»