«Ανέντιμη η αλλαγή του εκλογικού νόμου τώρα»

Με μήνυμα προς τα δύο μεγάλα κόμματα ότι βλάπτουν τη δημοκρατία και ταυτόχρονα κινδυνεύουν να παγιδευτούν στις δικές τους ενέργειες και κάνοντας λόγο για παραβίαση των κανόνων του πολιτικού fair play, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης επανήλθε σήμερα στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού μέτρου και της χρηματοδότησης των κομμάτων, σημειώνοντας πως η συζήτηση επί αυτών των θεμάτων θα έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές, στο πλαίσιο του νέου πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί.
Ο κ. Περδίκης είπε ότι για το θέμα θα συνεδριάσει την Κυριακή στη διευρυμένη της μορφή η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος και κάλεσε εκ νέου το ΑΚΕΛ να θυμηθεί τις δεσμεύσεις του προς τους Οικολόγους.
«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τα δύο μεγάλα κόμματα, θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές του αποκλεισμού δεν βλάπτουν μόνο τα μικρότερα κόμματα, αλλά βλάπτουν και τη δημοκρατία και εν τέλει κινδυνεύουν τα ίδια αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα να παγιδευτούν στις δικές τους ενέργειες», είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων σε διάσκεψη Τύπου.
Σημείωσε πως ο οποιοσδήποτε διάλογος και συζήτηση για το εκλογικό μέτρο και για τη χορηγία έπρεπε να γίνει μετά τις εκλογές και με το διαμορφωμένο τότε πολιτικό σκηνικό. «Το γεγονός ότι λίγους μήνες πριν τις εκλογές έρχονται να αλλάξουν τους κανόνες τους παιχνιδιού είναι ανέντιμο, παραβιάζει κάθε κανόνα πολιτικού fair play και αποδεικνύει ότι για άλλη μια φορά εφαρμόζεται το δίκαιου το ισχυρού», είπε.
Αναφερόμενος στην αντίδραση των Οικολόγων, είπε ότι η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει την Κυριακή στη διευρυμένη της μορφή, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά οργανώσεων πολιτών, ιδιαίτερα του Κινήματος Ανεξάρτητων Ελευθέρων Πολιτών και της Κίνησης Δανειοληπτών «Ευνομία» για να ληφθούν αποφάσεις, έχοντας υπόψη και την απόφαση του ΑΚΕΛ που θα ληφθεί αύριο.
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στο ΑΚΕΛ, έχοντας υπόψη την αυριανή τους συνεδρία, με σεβασμό στις διαδικασίες του κάθε κόμματος, είναι ότι είναι καλό να θυμηθούν τις δεσμεύσεις τους, τις ενυπόγραφες επιστολές των ηγετών τους προς το Κίνημα των Οικολόγων, να σεβαστούν την ιστορία τους ως αριστερά, να σεβαστούν το μακροχρόνιο συμφέρον που έχει η αριστερά από το να στηρίξει τη δημοκρατία και την πολυφωνία στη χώρα και βεβαίως αναλόγως να συμπεριφερθούν. Είναι δικαίωμά τους να πάρουν την απόφαση που θέλουν να πάρουν, αλλά αυτή θα έχει επιπτώσεις και στους ίδιους», είπε ο Γιώργος Περδίκης.
Και για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ο πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι η απόφαση έπρεπε να παρθεί μετά τις εκλογές, εξηγώντας ότι «όπως παίρνεται η απόφαση επηρεάζει και τους κανόνες του εκλογικού αγώνα, διότι η απόφαση που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα αφορά και την εκλογική χορηγία».
 
«Για εμάς ισχύει ότι ου περί χρημάτων ποιούμε τον αγώνα» είπε, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι θα δώσουν τον αγώνα με όσα οικονομικά μέσα έχουν στη διάθεσή τους και «χωρίς να προσφύγουμε σε καμία Focus για να έχουμε γκρίζες ή ύποπτες χρηματοδοτήσεις όπως έκαναν άλλοι σε άλλες περιπτώσεις».
 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς