Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Σούκρι για το θέμα της Λιβύης

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη συνομίλησε χθες τηλεφωνικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης ο Αιγύπτιος ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.
 
Ο κ. Σούκρι είχε παράλληλα τηλεφωνικές επαφές με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Δένδια αλλά και τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.
 
Με τους ομολόγους του, ο Σάμεχ Σούκρι συζήτησε την «επικίνδυνη κλιμάκωση από την τουρκική πλευρά» στο θέμα της Λιβύης, όπως τη χαρακτηρίζει με νέα του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.
 
«Οι Υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν σχετικά με τις επικίνδυνες συνέπειες των τελευταίων εξελίξεων με την απόφαση της Τουρκίας να αποστείλει στρατεύματα στη Λιβύη, συνέπειες που έχουν επίπτωση στην αραβική εθνική ασφάλεια, την περιφερειακή ασφάλεια και την ασφάλεια της Μεσογείου αλλά και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», τονίζεται στην ανακοίνωση του Αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.
 
Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Robert C. O`Brien, στον οποίον ο Σάμεχ Σούκρι τόνισε ότι αναφορικά με την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη, «ένα τέτοιο βήμα αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια και περιπλέκει περαιτέρω την κατάσταση στη Λιβύη», επισημαίνοντας και οι δύο από κοινού «την ανάγκη να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τον συντονισμό μεταξύ της Αιγύπτου και των ΗΠΑ κατά την προσεχή περίοδο σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης και της εξάλειψης της τρομοκρατίας», αναφέρει το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα