Νέες εξελίξεις και ανατροπές για την κυπριακή οικονομία το 2020

Το InBusinessNews με χιουμοριστικές πινελιές, καταθέτει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί στην κυπριακή οικονομία το επόμενο έτος.
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε μία κίνηση ματ βρίσκει παράθυρο στη νομοθεσία και προχωρεί σε ανοικτό διαγωνισμό χωρίς την έγκριση της Βουλής για ιδιωτικοποίηση της Cyta. Υποβάλλουν προσφορές ο Ταρζάν ο οποίος θέλει να την μετονομάσει σε Tsita, ο Γουίλμπουρ Ρος ο οποίος θέλει να την μετονομάσει σε ΣΙΤΑ-ΡΟΣ και ο Αλέκος Τρυφωνίδης με καταγωγή από το Σινά Όρος ο οποίος θέλει να την μετονομάσει σε ΣΥΤΑ ΟΡΟΣ.
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ντυμένος με στολή δύτη, πραγματοποιεί αιφνίδια επίσκεψη στο Λιμάνι Λεμεσού, τονίζοντας πως βρίσκεται στο ψάξιμο πανοπλίας για πραγματοποίηση αιφνίδιας επίσκεψης και στο Τμήμα Αρχαιοτήτων.
 
ΜΑΡΤΙΟΣ
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής βλέποντας να δυσκολεύει η προσπάθεια για συγχωνεύσεις Δήμων και Κοινοτήτων αποφασίζει να προχωρήσει στη δημιουργία άλλων 62 Δήμων στην Κύπρο.
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Ανακοινώνεται η λειτουργία της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας Agrino Airlines από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη. Η νέα εταιρεία σε πρώτη φάση θα πραγματοποιεί εσωτερικές πτήσεις μεταξύ Λάρνακας και Πάφου.
 
ΜΑΙΟΣ
Παραιτείται η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και στη θέση της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διορίζει τον γενικό γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκο Χατζηπέτρου. Ακολουθούν οργανωμένες αντιδράσεις για το ότι το Υπουργικό έμεινε χωρίς γυναικεία παρουσία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο να απαντά πως η Νατάσα Πηλείδου στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας εκπροσωπεί επάξια όλες τις γυναίκες. Νέος γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ παραμένει ο Γλαύκος Χατζηπέτρου.
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
Κατακυρώνεται η προσφορά ιδιωτικοποίησης της CYTA στον Αλέκο Τρυφωνίδη με σημαίες του ΔΗΚΟ να κατακλύζουν με ενθουσιασμό το κέντρο της πρωτεούσας.
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
Η κυβέρνηση δίνει εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών για ιδιωτικοποίηση του ΡΙΚ.  Για ΤΡΙΚ της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΔΗΚΟ και για ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΑΚΕΛ. Για να κατευνάσει τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης το Προεδρικό διορίζει νέο γενικό διευθυντή του ΡΙΚ τον Πάμπη Κυρίτση.
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Παραιτείται η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου και στη θέση της ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διορίζει τον Τάκη Γαβριηλίδη της Δημοκρατικής Παράταξης. Ακολουθούν νέες αντιδράσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο να δηλώνει πως ο Τάκης Γαβριηλίδης τυγχάνει καθολικής αποδοχής από το γυναικείο φύλο.
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανακοινώνει σε συνέντευξη τύπου τη δημιουργία Τράπεζα με αποκλειστικό μέτοχο την Εκκλησία της Κύπρου. H νέα τράπεζα θα ονομάζεται BANKARI με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας να αποκαλύπτει ότι θα έχει παρουσία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου ανακοίνωσε την πρόθεση του να υπάρξουν αλλαγές στη νομοθεσία για τις εκποιήσεις. Ως απαράδεκτη χαρακτηρίζει αυτή την πρόθεση ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Οκέλας.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Παραιτείται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και στη θέση του διορίζεται η Έμιλυ Γιολίτη. Ο κ. Κούσιος σε δηλώσεις του διερωτήθηκε γιατί ο αντικαταστάτης του δεν ήταν άδρωπος.
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Η ΕΚΤ τονίζει την ανάγκη συγχώνευσης της Τράπεζας Κύπρου με την Ελληνική Τράπεζα. Στελέχη του ΕΛΑΜ και η Ελένη Θεοχάρους στηρίζουν φανατικά της πρόταση της ΕΚΤ σημειώνοντας εμφαντικά ότι η Κύπρου, είναι Ελληνική.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων