Σιζόπουλος: Ο αγώνας για απελευθέρωση θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε

Για να «μπορέσουμε να επιτύχουμε, σε προσωπικό επίπεδο, τους στόχους μας θα πρέπει πάνω από όλα να έχουμε πατρίδα», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και ο αγώνας για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κρατικής της υπόστασης, και ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε».
 
«Η ΕΔΕΚ οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα. Οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να δίνει τις μάχες της σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει και οι οποίες σταδιακά βλέπετε στο πέρασμα του χρόνου ότι επιβεβαιώνονται», πρόσθεσε.
 
Μιλώντας στην καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της ΕΔΕΚ, στη Λευκωσία, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τουλάχιστον κλιματολογικά, ο χρόνος φεύγει πολύ παραγωγικά και όμορφα όπως ακριβώς και την περσινή χρονιά.
 
«Και είχαμε ευχηθεί ότι και το 2019 θα πρέπει να είναι το ίδιο παραγωγικός ως χρόνος και εποικοδομητικός, όπως υπήρξε και για την γεωργία κατά την προηγούμενη χρονιά. Το 2019 ήταν πολύ σημαντική χρονιά για την ΕΔΕΚ δεδομένου ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και η αύξηση των ποσοστών του κόμματος οδήγησε σε μεγάλο βαθμό σε έναν τερματισμό μιας προσπάθειας σκόπιμης αμφισβήτησης, υπονόμευσης και υπόσκαψης του κόμματος μέσα από πάρα πολλές διαδικασίες και μέσα, κατά κύριο λόγο, από στημένες δημοσκοπήσεις που έβλεπαν το φως της  δημοσιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.
 
Και αυτή η επιτυχία, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της συνδρομής και της προσπάθειας όλων των στελεχών και μελών του κινήματος.

«Γι’ αυτό θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τα μέλη του κόμματος και  όσους συνέδραμαν αυτή την προσπάθεια, στήριξαν τις επιλογές της ΕΔΕΚ και έδωσαν αυτή την ώθηση και τη θετική ψήφο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως με αυτά τα δεδομένα το 2020 αποτελεί έναν χρόνο με καινούργιες προκλήσεις για την ΕΔΕΚ διότι ακριβώς το αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών θα πρέπει  να το σταθεροποιήσουμε, να το επιβεβαιώσουμε. Και κυρίως να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την παρέμβαση του κόμματος, την κοινωνική και την πολιτική. Για να το πέτυχουμε όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα προκύψει από μόνο του», ανέφερε.
 
Όπως είπε, χρειάζεται προσπάθεια, αγώνα, χρειάζεται ενότητα «και πάνω από όλα να είμαστε προσγειωμένοι, σοβαροί και εποικοδομητικοί».
 
«Θα πρέπει να πω πως όλο το προηγούμενο διάστημα αυτά τα  χαρακτηριστικά ήταν τα κύρια στοιχεία τα οποία τα στελέχη του κόμματος ακολούθησαν  και γι’ αυτό νιώθω ότι η ΕΔΕΚ αλλάζει μορφή, γίνεται πολύ πιο αποδεχτή από την κοινωνία, πολύ πιο θετική και εποικοδομητική. Και θα πρέπει να το συνεχίσουμε», σημείωσε.
 
Ο κ. Σιζόπουλος ευχήθηκε σε όλους προσωπική, οικογενειακή υγεία και ευτυχία.
 
«Όμως ο καθένας αντιλαμβάνεται πως για να μπορέσουμε να επιτύχουμε σε προσωπικό επίπεδο τους στόχους μας θα πρέπει πάνω από όλα να έχουμε πατρίδα. Γι’ αυτό και ο αγώνας  για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την ενίσχυση της κρατικής της υπόστασης, και ο αγώνας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα είναι αέναος μέχρι να το πετύχουμε», πρόσθεσε.
 
Η ΕΔΕΚ, συνέχισε ο κ. Σιζόπουλος, οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα.
«Οφείλει και πρέπει να συνεχίσει να δίνει τις μάχες της σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως με τις θέσεις τις οποίες διατυπώνει και οι οποίες σταδιακά βλέπετε στο πέρασμα του χρόνου ότι επιβεβαιώνονται», συμπλήρωσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι εκτός από το θέμα του Κυπριακού, «θα πρέπει να συνεχίσουμε και την προσπάθειά μας με το πρόγραμμα που ήδη έχουμε αρχίσει «Δίπλα στον Πολίτη» και την εκστρατεία για την βοήθεια και τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όσον αφορά σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, τις εκποιήσεις της κοινωνικής αδικίας που υπάρχουν για την αύξηση των χαμηλών μισθών, των χαμηλών συντάξεων, για τις κοινωνικές παροχές οι οποίες θα πρέπει να παραχωρούνται στους πολίτες, κυρίως  για τα θέματα της σωστής λειτουργίας του ΓεΣΥ, για να μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους συμπατριώτες μας αλλά και όλα αυτά τα οποία συνθέτουν μίαν κοινωνία δικαίου και μία κοινωνία  που να χαρακτηρίζεται από την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».
 
«Με όλα αυτά λοιπόν, Καλή χρονιά, Καλό αγώνα. Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά», κατέληξε.
 
Ακολούθως, έγινε η κοπή της βασιλόπιττας και ο τυχερός που θα έβρισκε το φλουρί, κέρδιζε ως δώρο ένα ταξίδι στο νησί Κως.

Δειτε Επισης

Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση