Τσαβούσογλου: Ο πιο έξυπνος δρόμος στην Ανατ. Μεσόγειο περνά μέσα από την Τουρκία

Ο πιο έξυπνος δρόμος για να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο περνά μέσα από την Τουρκία, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε με τη σειρά του ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τη Λιβύη σε Συρία.

«Χωρίς εμάς καμία συζήτηση και καμία συμφωνία δεν είναι έγκυρη. Ο πιο έξυπνος τρόπος για εσάς είναι να συνεργαστείτε με την Τουρκία. Και μετά από τη συμφωνία, που υπογράψαμε, το λέμε σε όλες τις χώρες και ειδικά στην Ελλάδα. Εκτός της ελληνοκυπριακής διοίκησης. Στην ελληνοκυπριακή διοίκηση λέμε ότι πρώτα πρέπει να διευθετήσει το θέμα με την ΤΔΒΚ», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, τονίζοντας ότι η Άγκυρα κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ενάντια σε όσους δεν μας υπολόγισαν, στέλνοντας δύο γεωτρύπανα αλλάξαμε πλέον την ισορροπία, χαλάσαμε το παιχνίδι τους και συνεχίζουμε να χαλάμε το παιχνίδι τους ένα ένα».

Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε Συρία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε παράλληλα ότι «εάν σήμερα η Λιβύη μετατραπεί σε Συρία, μετά θα έρθει η σειρά και των άλλων χωρών της περιοχής. Στον ισλαμικό κόσμο οι διαμάχες είναι συνεχείς, υπάρχουν προβλήματα. Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας δεν είναι ισχυρός για να επιλύσει αυτά τα προβλήματα, δεν υπάρχει ενότητα», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση που αντιτίθεται στην αποστολή στρατού στη Λιβύη.

«Κάποιοι λένε "όχι, κύριε, τι δουλειά έχουμε εκεί;". Η Λιβύη δεν είναι στην άλλη άκρη του ωκεανού, είναι ακριβώς στην άλλη μεριά της Μεσογείου. Είναι πολύ σημαντική η πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη. Η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη δεν είναι μια συμφωνία κενού περιεχομένου. Εγινε με βάση το διεθνές δίκαιο. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την ίδια με όλους. Αλλά, όταν βλέπουμε τις άλλες χώρες, αυτές προσπαθούσαν πάντοτε να μας αποκλείσουν. Παίζουν μπάλα μεταξύ τους».

Πηγή:Έθνος

Δειτε Επισης

ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ