Δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας για την επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΑΜ στην Κύπρο

Mε τίτλο «Η Υπουργός Άμυνας Κραμπ Κάρενμπάουερ ταξιδεύει   στους   στρατιώτες   στην Κύπρο, η εφημερίδα FAZ αναφέρει πως η Γερμανίδα   Υπουργός   Άμυνας γιορτάζει   τα   πρώτα   της Χριστούγεννα κοντά σε Γερμανούς στρατιώτες στη Μεσόγειο, αντί για το Βόρειο Αφγανιστάν. 
 
Η γερμανική κορβέτα, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό σε μόνιμη γερμανική βάση υποστήριξης, συμμετέχει στην αποστολή του ΟΗΕ για την παρακολούθηση της θαλάσσιας περιοχής του Λιβάνου.

Πριν από έξι εβδομάδες, η Κραμπ Καρενμπάουερ προκάλεσε για πρώτη φορά αίσθηση και αντιμετωπίστηκε επιτιμητικά για την πρότασή της να δημιουργηθεί μία στρατιωτικά προστατευόμενη ζώνη στη Βόρεια Συρία. Τώρα, όμως, μιλάει πιο αόριστα και πιο προσεκτικά.

Λέει  ότι οι κρίσιμες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή  «πλησιάζουν πολύ κοντά στην Ευρώπη».  Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό το ότι έκανε στην περιοχή το τελευταίο της ταξίδι κατά το πρώτο έτος της ως Υπουργός Άμυνας.

 Ο Υπουργός   Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, αμέσως μετά την προσγείωσή της στη Λάρνακα, της ανέφερε τις ανησυχίες του για την επιθετική προσέγγιση της Τουρκίας σε σχέση με  την εξερεύνηση και τη διεκδίκηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή, αναφέρεται.

Αυτές οι αξιώσεις θα έχουν επιπτώσεις στην περιοχή της Μεσογείου έως τη Λιβύη,   όπου   οι   Τούρκοι   υποστηρίζουν   τώρα   επιθετικά   τη   διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, καθώς και εκείνη με τη σειρά της αναγνώρισε τις τουρκικές   αξιώσεις   στο   φυσικό   αέριο, σημειώνεται. 

Η  Kραμπ Καρενμπάουερ   επανέλαβε στην κορβέτα τη στάση της ΕΕ και διαβεβαίωσε για την  «αλληλεγγύη με την Κύπρο και την Ελλάδα», προστίθεται. 

Παράλληλα,   κάλεσε   την   Τουρκία   να   αποδεχθεί   το διεθνές  δίκαιο,   ανέφερε   τη   δυνατότητα   κυρώσεων,   αλλά   και   τη  «βασική διένεξη για την Κύπρο» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, ως προς την οποία θα χρειαστούν επίσης νέες προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, αναφέρει η FAZ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, δημιουργείται η εντύπωση ότι η Υπουργός, λιγότερο από μισό χρόνο μετά την ανάληψη   των   καθηκόντων   της,   ολοκλήρωσε   τη   μύηση   της   στη   μελέτη   των παγκόσμιων κρίσεων και δεν έχει στο μυαλό της μόνο, όπως αναμένεται από αυτήν, τις επόμενες αποφάσεις σε σχέση με τις διεθνείς συγκρούσεις, αλλά και τον κατάλογο των θεμάτων, στα οποία θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κυβερνητικό εταίρο της, τους Σοσιαλδημοκράτες.

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές