Δευτέρα 24 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Έθεσε ερώτημα στην Ευρωβουλή για τα drone στο Λευκόνοικο ο Φουρλάς

  18/12/2019 17:38
Έθεσε ερώτημα στην Ευρωβουλή για τα drone στο Λευκόνοικο ο Φουρλάς

Έθεσε ερώτημα στην Ευρωβουλή για τα drone στο Λευκόνοικο ο Φουρλάς

  18/12/2019 17:38

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την μορφή του κατεπείγοντος ερώτηση σχετικά με τις νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει το παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο για τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών – Drones.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι:

Οι παράνομες ενέργειες των Τούρκων διεθνώς όχι μόνο συνεχίζουν, αλλά και εντείνονται.

Ενώ τουρκικές δυνάμεις εισβάλλουν σε ξένα εδάφη και σκοτώνουν άμαχους και παιδιά, δεν λαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα από την ΕΕ και τη Διεθνή Κοινότητα. Η φραστική αλληλεγγύη δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Αντιθέτως, ολοένα αποθρασύνει την Άγκυρα που επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα υπό τις απειλές των όπλων.

Όπως το 1974 με την εισβολή στην Κύπρο, έτσι και σήμερα η Τουρκία δρα εντελώς παράνομα χρησιμοποιώντας έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.

Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για την τελευταία προκλητική ενέργεια της κατοχικής δύναμης να στείλει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Drones) στο παράνομο Αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο τα οποία θα πετούν στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Αυτή η εξέλιξη έχει να κάνει με την ασφάλεια πτήσεων Ευρωπαίων πολιτών.

Η Επιτροπή ερωτάται:

«Δεν πρέπει να αντιδράσει η ΕΕ σε αυτή τη νέα προκλητική ενέργεια; Προτίθεται η ΕΕ να ασχοληθεί με αυτό το θέμα που αφορά την ασφάλεια πτήσεων Ευρωπαίων πολιτών και την προστασία εδαφικής ακεραιότητας χώρας κράτους μέλους της;»

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας