Αγγελίδης: Θα συνεχίσουμε με την ίδια σύνεση να αντιμετωπίζουμε την τουρκική προκλητικότητα

Θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, την ίδια σύνεση, την ίδια ψυχραιμία σε διάφορα μέτωπα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης.
 
Τόνισε ότι βλέπουμε θετικά αποτελέσματα, από την άλλη όμως "βλέπουμε τη συνεχή παραβίαση. Ωστόσο το να αντιδράσουμε με τρόπο που το επιθυμεί η ίδια η Τουρκία για αποσταθεροποίηση της περιοχής, νομίζω θα είναι λάθος".
 
Σε δηλώσεις ύστερα από τα εγκαίνια του πεδίου βολής «ΦΑΝΟΥ» στον Πρωταρά και ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει το Υπουργείο Αμυνας τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, ο κ. Αγγελίδης επανέλαβε ότι «ειδικά αυτή τη περίοδο βλέπουμε μια συνεχή κλιμάκωση της πρόκλησης, η οποία πλέον δεν αφορά πλέον την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Δημοκρατίας, αλλά επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου με αποτέλεσμα να επηρεάζονται κυριαρχικά δικαιώματα και άλλων χωρών».
 
Εμείς, πρόσθεσε «θα συνεχίσουμε με την ίδια φιλοσοφία, την ίδια σύνεση, την ίδια ψυχραιμία σε διάφορα μέτωπα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την προκλητικότητα. Βλέπουμε θετικά αποτελέσματα, από την άλλη όμως βλέπουμε τη συνεχή παραβίαση, ωστόσο το να αντιδράσουμε με τρόπο που το επιθυμεί η ίδια η Τουρκία για αποσταθεροποίηση της περιοχής, νομίζω θα είναι λάθος».
 
Ερωτηθείς για το νέο πεδίο βολής στον Πρωταρά, ο Υπουργός είπε ότι για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα θα έπρεπε να καταπολεμήσουμε την γραφειοκρατία και αυτό είχε επιτυχία.
 
Ο ΥΠΑΜ συνεχάρη όσους εργάστηκαν με ζήλο ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και εξήρε την συνεργασία με το Δήμο Παραλιμνίου και τον Δήμαρχο, ο οποίος, είπε,  έδειξε αποφασιστικότητα ώστε να έχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το πεδίο βολής που θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ικανότητα των στελεχών μας.
 
"Ο τύπος αυτού του πεδίου βολής, θα δώσει την ευκαιρία για πραγματοποίηση βολών με διαφορετικό οπλισμό, θα εξυπηρετήσει το στόχο της εκπαίδευσης των στελεχών και των στρατιωτών μας", είπε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπάρχουν σχέδια και για βελτίωση υφιστάμενων πεδίων βολής αλλά και για κατασκευή νέων.
 
"Είναι μέσω των πεδίων βολής που αναβαθμίζεται η ικανότητα της Εθνικής Φρουράς λόγω της συνεχούς εκπαίδευσης και θα πρέπει πάντα να είμαστε σε απόλυτη αρμονία και συνεργασία με τις τοπικές αρχές γιατί από τη μια αναγνωρίζουμε το ρόλο του πεδίου βολής και από την άλλη υπάρχουν παράπονα", ανέφερε.
 
Ο ΥΠΑΜ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την απόλυτη συνεργασία με τις τοπικές αρχές, έχουμε πετύχει να ξεπερνούμε αυτές τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, έτσι ώστε οι Διοικητές να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις εκπαίδευσης με τις μονάδες τους.
 
Σε ερώτηση κατά πόσον θα ξαναγίνουν ασκήσεις στο πεδίο βολής Ξυντούς ο Υπουργός Άμυνας απάντησε «βέβαια» και πρόσθεσε πως «έχουμε καταλήξει σε μια συνεννόηση που νομίζω ότι με καλή θέληση θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα στο άμεσο μέλλον». 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα