ΒΙΝΤΕΟ: Προσγειώθηκε στα κατεχόμενα το τουρκικό drone

Προσγειώθηκε στα κατεχόμενα, λίγο μετά τις 9:00 το πρωί, το τουρκικό drone που απογειώθηκε τα ξημερώματα από την Τουρκία.
 
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 για το παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου απογειώθηκε στις 5:00 τα ξημερώματα από τη ναυτική βάση Ντάλμαν.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι “η ‘τδβκ’ "ενέκρινε" αίτημα της Τουρκίας για να τοποθετηθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου”.
 
Το drone προσγειώθηκε γύρω στις 9:30 και τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από την προσγείωσή του.

Απάντηση στην Εθνική Φρουρά η αγορά των Τουρκικών drone

Ως απάντηση, στην κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αγοράσει οκτώ Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη από το Ισραήλ, χαρακτηρίζουν στα κατεχόμενα, την κίνηση για μεταφορά τουρκικών UAV στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου με στόχο να παρακολουθούν τις παράνομες δραστηριότητες των τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι συνήθεις ύποπτοι, Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Τατέρ ανέλαβαν εργολαβικά να αναδείξουν τους λόγους που θα πρέπει τα τουρκικά drones να μεταφερθούν από την Τουρκία στα κατεχόμενα, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των παράνομων γεωτρήσεων που διενεργούν τα δύο τουρκικά γεωτρύπανα Fatih και Yavuz, εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας το πρώτο και εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης το δεύτερο.

Σε δηλώσεις τους στο CNN Turk, Οζερσάι και Τατάρ χαρακτήρισαν ως βήμα προς την ορθή κατεύθυνση για τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο την μεταφορά των drones. O ψευδοϋπουργός εξωτερικών επεσήμανε πως με την έλευση των drones εξισορροπείται η κατάσταση, αφού η Κυπριακή Δημοκρατία, ήδη έχει αγοράσει UAV από το Ισραήλ.

«Οι Ελληνοκύπριοι ήδη έχουν προμηθευτεί με οκτώ UAV από το Ισραήλ για να προστατεύσουν τις δικές τους γεωτρήσεις και δραστηριότητες . Δεν είναι μόνο η προστασία, είναι και οι πληροφορίες που μπορούν να παρέχουν. Σε αυτό το πλαίσιο κάνοουμε αυτό το βήμα για να εξισορροπήσουμε την κατάσταση», είπε.

Και πρόσθεσε: «Οι Ελληνοκύπριοι, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους για να προστατεύσουν τις δραστηριότητες του. Είναι απολύτως φυσικό να κάνουμε το ίδιο».

Από την πλευρά του ο ψευδοπρωθυπουργός Τατάρ, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική εξέλιξη την έλευση των drones, ειδικά, όπως είπε, μετά και την υπογραφή της συμφωνίας  της Τουρκίας με τη Λιβύη.

«Είναι πολύ σημαντικό για την εθνική μας ασφάλεια. Τα drones θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων που εργάζονται στα πλοία μας και μέχρι τώρα υπήρχαν δυσκολίες γιατί αυτά θα έρπεπε να απογειώνονται από την Τουρκία».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την τουρκική κυβέρνηση για την άμεση απάντηση για μεταφορά των drones στα κατεχόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη