Η γυναίκα φαβορί του ΑΚΕΛ για το δήμο Αγίας Νάπας-Γρίφος η στάση του ΔΗΚΟ

Τουλάχιστον τρεις, θα είναι όπως όλα δείχνουν, οι διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου της Αγίας Νάπας, με τη διαδικασία να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς το που θα γύρει τελικά η πλάστιγγα. Το παρασκήνιο είναι οργιώδες, ειδικά στις τάξεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, που δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει τους υποψηφίους τους.
 
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Ιανουαρίου του 2020, κάτι που θα ανακοινωθεί επίσημα την Παρασκευή από τον Έφορο Εκλογών. Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στις 30/12 στα γραφεία του Επάρχου Αμμοχώστου, στη Λάρνακα.
 
Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του εξήγγειλε επίσημα, μόνο ο νυν αντιδήμαρχος, ο οποίος εκτελεί χρέη Δημάρχου, Χρήστος Ζανέττος. Ο Χρήστος Ζαννέτος, στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, στηριζόμενος από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Είχε συγκεντρώσει 451 ψήφους, οι οποίες τον ανέδειξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Αγίας Νάπας.
 
Άρωμα γυναίκας στο ΑΚΕΛ
Γυναίκα, όπως όλα δείχνουν και συγκεκριμένα την δημοτική σύμβουλο, Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, θα επιλέξει ως υποψήφια του, το ΑΚΕΛ. Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν, ότι η κ. Ξυδιά είναι η επικρατέστερη στο short list που έχει ενώπιον της η κομματική ομάδα του ΑΚΕΛ.
 
Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα από την κομματική συνέλευση του ΑΚΕΛ στην Αγία Ναπα. Οι υπόλοιποι δύο στη λίστα είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Πανίκος Μάρκου και ο Αντώνης Χρίστου, ο οποίος κατήλθε ως ανεξάρτητος στις προηγούμενες εκλογές.
 
Στο ΑΚΕΛ, θεωρούν πως η κ. Ξυδιά, λόγω του νεαρού της ηλικίας της καθώς και της δράσης της στα κοινά της Αγίας Νάπας, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για να εκλεγεί. Είναι γι’ αυτούς τους λόγους, όπως λένε, που η πλάστιγγα έγειρε προς το πρόσωπό της
 
Γρίφος η στάση του ΔΗΚΟ
Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το ποιον τελικά θα προτείνει ή θα υποστηρίξει το κόμμα στις δημοτικές εκλογές της 12ης Ιανουαρίου.
 
Το θέμα θα συζητηθεί στη γραμματεία του κόμματος την προσεχή Πέμπτη, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Το επικρατέστερο σενάριο, πάντως, είναι να στηριχθεί ο Αντώνης Χρίστου.
 
Η θέση του Δημάρχου κενώθηκε, αφότου ο Γιάννης Καρούσος διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων.
 
Αμφίρροπη μάχη
Είναι γνωστό ότι η περιοχή, αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα προπύργια του ΑΚΕΛ.
Με βάση τα ποσοστά των Βουλευτικών Εκλογών του 2016, το ΑΚΕΛ έλαβε 37,82%, ο ΔΗΣΥ 31,58% και ακολουθούσε η Συμμαχία Πολιτών με 6,92%, το ΔΗΚΟ με 6,73% και το ΕΛΑΜ με 5,14% από τους συνολικά 2.418 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.
 
Ωστόσο, ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα, αφού στις προηγούμενες εκλογές, ο προερχόμενος από τον ΔΗΣΥ, Γιάννης Καρούσος έλαβε το 64.89% με τον Βάσο Βασιλείου να περιορίζεται στο 35.11%.
 
Στην προεκλογική οι συνενώσεις δήμων
Η εκλογική αναμέτρηση, έρχεται σε μια περίοδο όπου όπως είναι γνωστό δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει τη συνένωση Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας υπό την ονομασία Δήμος Αγίας Νάπας-Πρωταρά.
 
Ενδιαφέρον προκαλεί και η στάση που θα τηρήσουν οι υποψήφιοι αναφορικά με τις συνενώσεις δήμων. Τις προθέσεις του έδειξε, ο πρώτος υποψήφιος, Χρήστος Ζανέττος, ο οποίος ανέφερε ότι πρωταρχικός του στόχος είναι «η διεκδίκηση με σθένος από την πολιτεία της αρχικής, σταθερής  και αμετάκλητης θέσης όλων μας για διατήρηση του brand name της Αγίας Νάπας ώστε να συνεχίσει να αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης και όραμα μου είναι η Αγία Νάπα να πάει ακόμα πιο ψηλά, σταθερά, δυναμικά, συλλογικά».

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»