Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

O. Kουλλάς: Δυναμική ανάπτυξη για 6η συνεχόμενη χρονιά και πλεόνασμα για 4η χρονιά

  10/12/2019 21:39
O. Kουλλάς: Δυναμική ανάπτυξη για 6η συνεχόμενη χρονιά και πλεόνασμα για 4η χρονιά

O. Kουλλάς: Δυναμική ανάπτυξη για 6η συνεχόμενη χρονιά και πλεόνασμα για 4η χρονιά

  10/12/2019 21:39
Ο προϋπολογισμός προβλέπει «δυναμική ανάπτυξη για έκτη συνεχόμενη χρονιά», η οποία είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της Ευρωζώνης, αλλά και πλεόνασμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλά.
 
Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουλλά είπε ότι στην οικονομία, στην κοινωνική πολιτική και στα κοινωνικά θέματα «δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας και μαθήματα από αυτούς που διέλυσαν την κυπριακή οικονομία για το τι έπρεπε και πρέπει να κάνουμε».
 
Αναφέροντας ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού είπε ότι επί των ημερών της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ επικρατεί χάος, ο κ. Κουλλά είπε ότι «χάος και συντρίμμια παραλάβαμε το 2013 και οι πολίτες για δεκαετίες ακόμη στο μέλλον θα θυμούνται πως μια φορά που εκλέγηκε ΓΓ του ΑΚΕΛ στην εξουσία οδήγησε στα σκουπίδια την οικονομία και στα σκουπίδια η αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας».
 
Ανέφερε επίσης ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει «δυναμική ανάπτυξη για έκτη συνεχόμενη χρονιά», η οποία είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο της ευρωζώνης, αλλά και πλεόνασμα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προσθέτοντας ότι τα επιτόκια είναι «τα χαμηλότερα που υπήρξαν ποτέ στην ιστορία της Κύπρου για να δανείζεται ο κόσμος, με το κράτος να έχει μια άνετη πρόσβαση στις αγορές να αναχρηματοδοτεί το χρέος με χαμηλά επιτόκια».
 
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας καταφέραμε το 2019 να εκδώσουμε 15ετές και 30ετές ομόλογο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε «τεράστια αύξηση της απασχόλησης, μείωσης της ανεργίας και μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και της υλικής στέρησης».
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι «δεν κάναμε αποκοπές, δεν βάλαμε φορολογίες», αλλά «ψηφίσαμε αυτά που έφερε η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ σε δύσκολες συνθήκες για να επιβιώσει το κράτος».
 
Τέλος, ο κ. Κουλλά είπε ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 έχει ενσωματώσει δύο νέες φοροαπαλλαγές που είναι η αύξηση της φοροαπαλλαγής για δαπάνες για ασφάλειες ζωής, ταμεία πρόνοιας» και για μείωση των τελών χαρτοσήμου και πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση μεταξύ άλλων μείωσε από τις αρχές του 2019 κατά 6 σεντ τα καύσιμα, αύξησε το επίδομα συνταξιούχου, θεσπίσαμε για πρώτη φορά από το 1960, όπως είπε, «την σύνταξη χηρείας στους άνδρες, θεσπίσαμε το ΓεΣΥ, επαναφέραμε το επίδομα ορεινών περιοχών που κόπηκε επί διακυβερνήσεως ΑΚΕΛ και ενισχύσαμε την προσφυγική στεγαστική πολιτική, αυξάνοντας το επίδομα από 20.000 σε 30.000.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας