Την επανασύσταση του Συνεργατισμού, ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας ο Ζ. Κουλίας

Την επανασύσταση του Συνεργατισμού ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος είπε πως όση ζημιά υπέστη ο κυπριακός λαός από το κλείσιμο των άλλων τραπεζών, τόση υπέστη και με κλείσιμο του Συνεργατισμού.

Σε ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2020, ο κ. Κουλίας είπε ότι η βουλή πέρασε νομοθεσίες «κάτω από απειλές και εκβιασμούς», σημειώνοντας πως πρέπει επιτέλους η Βουλή να αλλάξει κατεύθυνση και να διορθώσει όσα απαράδεκτα έχουν γίνει.

Όπως είπε, η απόφαση για το κλείσιμο του Συνεργατισμού έχει καταστρέψει και άλλο την οικονομία, για να προσθέσει ότι «όση ζημιά πάθαμε από το κλείσιμο των άλλων τραπεζών, πάθαμε ακριβώς το ίδιο, με κλείσιμο του Συνεργατισμού».

«Πρέπει ο Συνεργατισμός να επανασυσταθεί. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αγροτική μας οικονομία», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κυπριακή οικονομία, είπε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά και αυτά τα 12 χρόνια περάσαμε τραγικές ώρες και συνεχίζουμε να περνούμε».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση σημείωσε πως «το ‘74 αυτό ο τόπος πέρασε τραγικές στιγμές, αλλά παρόλα αυτά ο κυπριακός λαός ανασκουμπώθηκε, έκανε μια τεράστια υπερπροσπάθεια και δεν έχασε ούτε ένας πολίτης ένα γρόσι», για να συμπληρώσει ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης έγιναν πράγματα «κραυγαλέα και απαράδεκτα».

Διερωτήθηκε που έχει ακουστεί ξανά να κουρεύεται ο κόσμος και να παίρνεις τα λεφτά των βιοπαλαιστών εν ονόματι των Τραπεζών;
«Στην Κύπρο οι τράπεζες είναι ιερές αγελάδες. Αφού φύγαμε από τα μνημόνια, αφού καταφέραμε να πετά η οικονομία τον ΥΠΟΙΚ γιατί τον αλλάξετε; Πρέπει να λέμε τα πράγμα τα με το όνομα τους», ανέφερε.

Εξάλλου, ευχήθηκε στο νέο Υπουργό να αντιληφθεί πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα, διότι αυτός ο κόσμος υποφέρει νυχθημερόν.
Σε σχέση με το δικαστικό σύστημα, είπε ότι «όλο το δικαστικό σύστημα εργάζεται για τις τράπεζες», για να προσθέσει πως «η δικαιοσύνη κάπου έχει λοξοδρομήσει».

Απευθυνόμενος στον ΔΗΣΥ, είπε πως το πιο σημαντικό εργαλείο της δημοκρατίας είναι η αντιπολίτευση, για να σημειώσει ότι «όταν σας κάνουν κριτική να μην σας κακοφαίνεται, αφού η  κριτική γίνεται για να διορθώνονται τα πράγματα».
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»