Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αδάμος Αδάμου: Ποιο είναι το όραμά μας για το περιβάλλον

  10/12/2019 16:40
Αδάμος Αδάμου: Ποιο είναι το όραμά μας για το περιβάλλον

Αδάμος Αδάμου: Ποιο είναι το όραμά μας για το περιβάλλον

  10/12/2019 16:40
Υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις παράβασης της νομοθεσίας της ΕΕ για την διατήρηση της φύσης και προειδοποιητικές επιστολές από την Κομισιόν για την αδυναμία της Κύπρου να προστατεύει τις περιοχές που εμπίπτουν στο δίκτυο Νatura και την βιοποικιλότητά της, ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου μιλώντας για τα περιβαλλοντικά ζητήματα ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.
 
Αδειοδοτούνται αναπτύξεις χωρίς να έχουν εξακριβωθεί από πριν πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον κι αυτό είναι προσβλητικό, είπε, λέγοντας ότι αυτά δεν τα λέει ο ίδιος, αλλά η Κομισιόν. Έχουν γίνει βελτιώσεις στις πολιτικές για το περιβάλλον, συνέχισε, «όμως είμαστε πάρα πάρα πολύ πίσω». Ο προϋπολογισμός του Τμήματος Περιβάλλοντος, ανέφερε, περνά σχεδόν απαρατήρητος και είναι ένας προϋπολογισμός αντιπεριβαλλοντικός και αντιαναπτυξιακός.
 
Στη σημασία που δίδεται στο περιβάλλον, ανέφερε ο κ. Αδάμου, ταιριάζει το «σαν να ‘χαν ποτέ τελειωμό τα πάθη και οι καημοί του κόσμου» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο «Μοιρολόγι της φώκιας». Σύμφωνα με τα στρατηγικά σχέδια της κυβέρνησης, είπε, προτεραιότητα είναι η προστασία των οικοτόπων, αλλά τον Ακάμα «τι τον κάναμε; Τον κάψαμε. Η βιοποικιλότητά του χάνεται. Τα Natura καταπατήθηκαν». Οι επιτήδειοι τον έχουν καταστρέψει κακόβουλα και ανελέητα, πρόσθεσε διερωτώμενος τί μέτρα πήραμε για να προστατέψουμε τον Ακάμα.
 
Τα πρόστιμα της ΕΕ για την διαχείριση των αποβλήτων είναι πολύ μεγάλα, συνέχισε ο κ. Αδάμου και η μεταφορά κονδυλίου για τον σκοπό αυτό είναι αδήριτη ανάγκη. Για την κλιματική δράση, συνέχισε, το ποσό που δίδεται αφορά την απογραφή των εκπομπών του θερμοκηπίου, ενώ αναφέρθηκε στον περί Σκύλων Νόμο ως τραγελαφικό παράδειγμα. «Εκτιθέμεθα απέναντι στο κόσμο που υποφέρει και στα ζώα που ζητούν το έλεος μας». Καμία αναφορά στο προϋπολογισμό και κανένα επιπλέον κονδύλι ούτε για τα καταφύγια ζώων, πρόσθεσε.
 
Θέλει επίσης να ακούσει, όπως είπε, πώς απαντά το κράτος στην κραυγή αγωνίας των κατοίκων περιοχών που υποφέρουν από την περιβαλλοντική μόλυνση και την κακή ποιότητα του αέρα.
 
«Δεν θέλω να είμαι  επικριτικός και  απαισιόδοξος, αλλά δεν μου  μένει άλλη επιλογή. Ποιο είναι τελικά το όραμα μας για το Περιβάλλον;» διερωτήθηκε, λέγοντας ότι  τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της οικονομικής ανάπτυξης.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας