Δευτέρα 27 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γ. Παπαδόπουλος: Το 10,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις

  10/12/2019 14:09
Γ. Παπαδόπουλος: Το 10,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις

Γ. Παπαδόπουλος: Το 10,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις

  10/12/2019 14:09

Σε στοιχεία της Eurostat που δείχνουν τις συνθήκες φτώχειας, την απασχόληση και της στερήσεις στον πληθυσμό της Κύπρο, αναφέρθηκε ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Γιώργος Παπαδόπουλος κατά την ομιλία του στην Βουλή για τους προϋπολογισμούς.
 
Όπως είπε, το 10,5% του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρές στερήσεις σε υλικά αγαθά, τα παιδιά σε συνθήκες φτώχειας φτάνουν στο 18% κι αυτό σημαίνει ότι το 18% των παιδιών δεν έχει καινούργια ρούχα, δεν έχουν κατάλληλα βιβλία για το σχολείο, δεν έχουν πρόσβαση σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σημείωσε.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι έχουν περάσει 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των δικαιωμάτων του παιδιού και μίλησε για τραγικές συνθήκες που βιώνουν τα παιδιά με κάθε μορφής βία, σημειώνοντας τις 230 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης για το 219. Γι’ αυτό ζήτησε προώθηση μέτρων  για την πρόληψη τέτοιων περιπτώσεων, αλλά και προώθηση της μεταρρύθμισης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες πρέπει να ενισχυθούν και αναφέρθηκε στο θάνατο του 14χρονου λέγοντας ότι ευθύνη για το περιστατικό δεν έχουν μόνο οι 4 λειτουργοί, αλλά «οι ευθύνες μας βαραίνουν όλους».
 
Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης μίλησε και για την διαφθορά λέγοντας ότι ο Γενικός Εισαγγελέας μίλησε για παραινέσεις και παρεμβάσεις που δέχθηκε σε υποθέσεις που αφορούσαν τις τράπεζες και την οικονομία, ενώ έκανε μνεία και σε περιπτώσεις αναξιοκρατικής συμπεριφοράς από την κυβέρνηση.
 
Η Κύπρος, συνέχισε, βρίσκεται στην τρίτη θέση στην ΕΕ όσον αφορά την μερική απασχόληση γιατί οι εργαζόμενοι δεν βρίσκουν δουλειές πλήρους απασχόλησης, όπως είπε, προσθέτοντας ότι το 2018 το 65% των εργαζομένων απασχολούνταν σε εργασίες μερικής απασχόλησης. Μίλησε δε για ανισότητες σε μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών που θα γίνουν ανισότητες στις συντάξεις μετέπειτα.
 
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι η κυβέρνηση άργησε να ζητήσει στήριξη από την ΕΕ στο προσφυγικό, η πολιτική ένταξης αλλόγλωσων μαθητών στα σχολεία δεν είναι επιτυχής. Μίλησε ακόμη για τα προβλήματα στο ΓΕΣΥ και την υποστελέχωση στα κρατικά νοσηλευτήρια, την φυγή γιατρών στον ιδιωτικό τομέα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας