Χ. Πιττοκοπίτης: Μοναδική πυξίδα του ΔΗΚΟ το συμφέρον του τόπου

Ως ΔΗΚΟ θα συνεχίσουμε πατριωτικά, σταθερά, αταλάντευτα να στηρίζουμε αυτόν τον τόπο με μόνη πυξίδα μας το συμφέρον του τόπου και του πολίτη, δήλωσε ο Βουλευτής του κόμματος Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Σε ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι «δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανένα ότι «όποια κέρδη έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στην οικονομία, αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στις θυσίες και στην αντοχή του λαού μας ο οποίος είναι και ο πραγματικός πρωταγωνιστής της όλης προσπάθειας»

Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη, σημαντικότατη ήταν η συμβολή του ΔΗΚΟ, «το οποίο με τη συνετή, συνεπή και πατριωτική του στάση στήριξε μέτρα προκειμένου να διασωθεί η κυπριακή οικονομία, πληρώνοντας πολλές φορές και πολιτικό κόστος».

Ο Βουλευτής ΔΗΚΟ, σημείωσε, ότι «δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε ότι ναι μεν οι αριθμοί και οι δείκτες ευημερούν, αλλά πολλοί συμπολίτες μας δεινοπαθούν και το κοινωνικό κράτος είναι απών».

Δυστυχώς, είπε ο κ. Πιττοκοπίτης, «κάποιοι αυτή την υπεύθυνη στάση του ΔΗΚΟ τη διαστρεβλώνουν και παραπληροφορούν». Κάποιοι, πρόσθεσε, «έχουν δηλώσει ότι το ΔΗΚΟ υποτάσσεται στην εκάστοτε εκτελεστική εξουσία».  Οι πολίτες, ανέφερε, «δεν ξεχνούν ούτε τη διακυβέρνηση Σπύρου Κυπριανού, ούτε τη διακυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου». Όταν το ΔΗΚΟ ήταν στην εξουσία, είπε, «και η οικονομία ευημερούσε και ο τόπος και οι πολίτες πήγαιναν πολύ καλά και οι θεσμοί λειτουργούσαν άψογα».


Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στην Πάφο το ποσοστό των μαθητών που επιλέγουν την τεχνική εκπαίδευση είναι στο 36,7% αλλά εντούτοις λειτουργεί μόνο μια Τεχνική Σχολή, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η ανέγερση νέας. Ο κ. Πιττοκοπίτης μετέφερε στην εκτελεστική εξουσία τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών του στην Πάφο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η επαρχία του αφού, όπως είπε, σημαντικά έργα υποδομής που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες παρέμειναν υποσχέσεις και δεσμεύσεις.

Δειτε Επισης

Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»
Εκνευρίστηκαν οι Τούρκοι με την ΕΕ-«Δεν θα δεχθούμε ποτέ τη διασύνδεση ευρωτουρκικών με Κυπριακό»
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Πρώτη αντίδραση ΥΠΕΞ για την απόφαση ΣτΕ για Κόσοβο-«Η Κύπρος συνεπής στις διαχρονικές θέσεις της»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία