Χαραλαμπίδου: Κρίσιμος ο διορισμός του νέου Γενικού Εισαγγελέα

Η κυβέρνηση γράφει ιστορία με την πολιτική της αρπαχτής και η κουλτούρα της πάσχει από έλλειψη λογοδοσίας, ανέφερε η Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.
 
Κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι μια υγιής διακυβέρνηση θα έπρεπε να επιζητά τον έλεγχο για να βελτιώνεται, λέγοντας πως είναι καιρός η Βουλή να αναζητήσει συνταγματικές διεξόδους και δικλίδες ασφαλείας «για να θωρακίσουμε τους θεσμούς που καλούνται να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου». Είναι πρόδηλο ότι οι υπερεξουσίες του Προέδρου οδηγούν σε περιπέτειες.
 
Η κ. Χαραλαμπίδου μίλησε για κατάντια αναφερόμενη στην πρωτιά στους δείχτες διαφθοράς στην Ευρώπη σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και αρκετοί από τους συνεργάτες και το οικείο του περιβάλλον εκμεταλλεύονται το δημόσιο τους αξίωμα και την εξουσία για να πλουτίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. «Πρόκειται για μια απίστευτη σύγκρουση συμφερόντων που δεν θα έπρεπε να γίνεται αποδεκτή σε μια χώρα που τηρούνται τα μίνιμουμ ηθικά και δημοκρατικά προσχήματα».
 
Πρόσφατο παράδειγμα, είπε, η κατάχρηση του συστήματος για το ξεπούλημα Ιθαγένειας. «Ο πατέρας δικηγόρος ως μεσολαβητής και ο υιός Υπουργός με τη ψήφο του και τη στήριξη των συναδέλφων του να δίνουν Ιθαγένεια σε έναν δικτάτορα και το σόι του μαζί και σε μέλη της κυβέρνησής του». Κατά την κ. Χαραλαμπίδου την ευθύνη φέρει ακεραία την ευθύνη γιατί μπορούσε να ανακόψει τέτοιες πρακτικές και δεν το έκανε.
 
Διερωτήθηκε επίσης εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσει τα τρία πρόσωπα της Αρχής κατά της Διαφθοράς, λέγοντας ότι σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη οι Υπουργοί Δικαιοσύνης αναμετρήθηκαν με το κατεστημένο για να επιβάλουν διαδικασίες μέσω του κοινοβουλίου για τα πρόσωπα και το έργο τους.
 
Για τον νέο Γενικό Εισαγγελέα η Βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναζητήσει ένα πρόσωπο που θα υπηρετεί το Δίκαιο και το δημόσιο συμφέρον η κάποιον που θα καλύπτει τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Σκεφτείτε, συνέχισε, αυτή η εξουσία να ανήκει σε κομματικό στέλεχος ή πρώην μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δειτε Επισης

Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Σοβαρή αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα καταγγέλλει η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου
Χαραλαμπίδου: Βασικός ο ρόλος των κοινοβουλίων για καταπολέμηση διαφθοράς
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Αναμένει την ολοκλήρωση του λιμανιού στη Γάζα η Κυβέρνηση για να ξαναρχίσουν οι αποστολές