Κ. Κώστα: Έντονη ανησυχία για την εξέλιξη ενεργειακού προγράμματος της Κύπρου

Την έντονη ανησυχία για την περαιτέρω εξέλιξη του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω των παράνομων και απαράδεκτων ενεργειών της Τουρκίας αλλά και των πρόσφατων δηλώσεων του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΝΙ ότι δεν θα προχωρήσουν σε γεωτρήσεις αν εμφανιστεί κάποιος με πολεμικά πλοία, εξέφρασε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, σημειώνοντας πως για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος το κόμμα του είχε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση. 
 
Στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020, ο κ. Κώστα έκανε λόγο για ανύπαρκτο ενεργειακό σχεδιασμό από πλευράς Κυβέρνησης, εκφράζοντας ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις της για δημιουργία ή όχι του τερματικού σταθμού υγροποίησης καθώς και για το τέρμα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, αφού εδώ και 4 χρόνια οι δύο Κυβερνήσεις δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης.
 
Ο κ. Κώστα είπε σε άλλο σημείο της oμιλίας του ότι η ανακάλυψη υδρογονανθράκων μπορεί να αλλάξει το μέλλον του τόπου και για αυτό δεν άλλους αυτοσχεδιασμούς, άλλες παλινδρομήσεις και  άλλες καθυστερήσεις καθώς ούτε και μεγάλα λόγια. «Δυστυχώς η Κυβέρνηση αντιμετώπισε την υπόθεση των υδρογονανθράκων περισσότερο ως επικοινωνιακό εργαλείο για εσωτερική κατανάλωση δημιουργώντας πολλές φορές ψευδαισθήσεις στον κυπριακό λαό», είπε και πρόσθεσε πως έστω και τώρα χρειάζεται αποφασιστικότητα, ταχύτητα και ανάληψη πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής.
 
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ επέκρινε την Κυβέρνηση, λέγοντας πως έδειξε απίστευτη αδιαφορία στο θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Πλέον, όπως είπε, είναι αδύνατον τα νέα έργα που δρομολογούνται εσπευσμένα από το Υπουργείο Ενέργειας για διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό ισοζύγιο σε ποσοστό 16% -όπως είναι οι δεσμευτικές οδηγίες της ΕΕ- να εξεταστούν, να αδειοδοτηθούν και να υλοποιηθούν μέσα σε μερικούς μήνες.
 

Δειτε Επισης

Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»