Κάρουλλας: Ζηλευτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης

Ο Γιώργος Κάρουλλας του ΔΗΣΥ από το βήμα της Βουλής κατά τη δεύτερη μέρα συζήτηση των προϋπολογισμών είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και πλεονασματικός, λόγω και των θυσιών του λαού μας και τη μετρημένη πολιτική της Κυβέρνησης, με ζηλευτούς ρυθμούς ανάπτυξης και υπηρετεί τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, με έντονες και ριζοσπαστικές αλλαγές για εκσυγχρονισμό της πατρίδας.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη στους τομείς της παιδείας και της άμυνας σε μια κρίσιμη περίοδο, λέγοντας ειδικότερα ότι στην αμυντική πολιτική είναι εντεινόμενες προσπάθειες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της ΕΦ και για πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, κατατίθεται προϋπολογισμός για την άμυνα σε τριψήφιους αριθμούς. Μίλησε για μια γόνιμη εξωτερική πολιτική που απαντά στις προκλήσεις στην περιοχή και την επιθετικότητα της Τουρκίας και για τριμερείς και διμερείς συνεργασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.
 
Για την ανάπτυξη στην παιδεία είπε ότι αντί να βάζουμε εμπόδια στο στόχο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι καλύτερα να ερχόμαστε με γόνιμες και παραγωγικές απόψεις. Αναφορά έκανε και στην προσφυγική πολιτική αλλά και την αναπτυξιακή πολιτική για την επαρχία Αμμοχώστου για δημιουργία έργων όπως το οδικό δίκτυο.
 
Ο κ. Κάρουλλας αναφέρθηκε και στη μεταρρύθμιση για την έρευνα και την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με την θέσπιση συγκεκριμένου Υφυπουργείου.

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Μ. Χατζημανώλη: Ζωτικής σημασίας οι προσπάθειες για διατήρηση θαλάσσιων οικοσυστημάτων
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Σύντομα η μεταφορά των servers ασφαλές μέρος-Xρονοδιάγραμμα τον Σεπτέμβριο για το e-justice
Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»