Τρίτη 28 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κάλεσμα Προέδρου να χαμηλώσουν οι τόνοι, διπλωματική εκστρατεία για αναχαίτιση τουρκικών ενεργειών

  09/12/2019 12:13
Κάλεσμα Προέδρου να χαμηλώσουν οι τόνοι, διπλωματική εκστρατεία για αναχαίτιση τουρκικών ενεργειών

Κάλεσμα Προέδρου να χαμηλώσουν οι τόνοι, διπλωματική εκστρατεία για αναχαίτιση τουρκικών ενεργειών

  09/12/2019 12:13
Μήνυμα ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών, έστειλε προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
«Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι να χαμηλώσουν οι τόνοι και να μην ακολουθήσουμε την πορεία που η Τουρκία επιδιώκει, της πρόκλησης δηλαδή».
 
«Και χωρίς να παραγνωρίζονται οι σχεδιασμοί της», πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «να ληφθούν τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα, μέσα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας».  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γενική Συνέλευση εν μέσω αντιδράσεων για την Ένωση Δήμων
 
«Είμαστε σε στενότατη συνεργασία και με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις χώρες που συνεργαζόμαστε», κατέληξε ο Πρόεδρος.

Διπλωματική εκστρατεία Λευκωσίας για αναχαίτιση ενεργειών της Τουρκίας
Σε διπλωματική εκστρατεία για αποτροπή νέων δεδομένων, τα οποία η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με τις κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου ενέργειές της, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συναντίληψης με τη Λιβύη που επιχειρεί να οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες μεταξύ τους, επιδίδεται η Λευκωσία. "Η στόχευση είναι να γίνει διαχείριση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα", υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε σχέση με τις τουρκικές ενέργειες και τις θέσεις της Άγκυρας σε σχέση με την υπογραφή του μνημονίου με τη Λιβύη, ο κ. Σεντώνας είπε πως "η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν. Είναι σε εξέλιξη μια διαρκής διαβούλευση και επικοινωνία τόσο με την ελληνική κυβέρνηση όσο και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η κυβέρνηση μελετά και λαμβάνει μέτρα χωρίς να προβαίνει σε τυμπανοκρουσίες ή κινήσεις εντυπωσιασμού", σημείωσε.
 
Πρόσθεσε πως "εκείνο που ελπίζουμε είναι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί συνεχώς να ενεργεί κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου γιατί το μόνο που προκαλείται είναι να επιτείνεται συνεχώς ένα αρνητικό κλίμα".
 
"Η στόχευση είναι να γίνει διαχείριση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν είναι επιθυμία της δικής μας κυβέρνησης να μπει στη λογική των προκλήσεων, διότι εκείνο που ενδιαφέρει και εκείνο που είναι εν τέλει η κατεύθυνση, είναι να λειτουργήσουμε με ένα τρόπο που θα επενεργεί θετικά ως προς τη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας στην περιοχή και όχι το ανάποδο", υπογράμμισε ο κ. Σεντώνας.
 
Επεσήμανε πως αυτό που διαπιστώνεται είναι πως "υπάρχει μια όξυνση της στάσης της Τουρκίας και αυτό είναι εμφανές με τις έκνομες ενέργειές της και με την υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη αλλά και με όσα ακολουθούν την υπογραφή αυτή", για να προσθέσει πως "μελετούνται πολύ προσεκτικά τα διάφορα μέτρα, οι επαφές που πρέπει να γίνουν εκ μέρους της κυβέρνησης, και βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη μια διαβούλευση σε διπλωματικό επίπεδο".

Ο κ. Σεντώνας είπε ακόμη πως "δυσκολεύουν και τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό η όλη στάση της Τουρκίας και οι παράνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνει".
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας