Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Μετά το ΔΗΚΟ και στην ακίδα Πετρίδη ο Καραγιάννης με φόντο την επιστολή σε Σπέχαρ

  08/12/2019 10:00
Μετά το ΔΗΚΟ και στην ακίδα Πετρίδη ο Καραγιάννης με φόντο την επιστολή σε Σπέχαρ

Μετά το ΔΗΚΟ και στην ακίδα Πετρίδη ο Καραγιάννης με φόντο την επιστολή σε Σπέχαρ

  08/12/2019 10:00
Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις κατά του Δημάρχου Δερύνειας, με αφορμή την ενέργεια του να ζητήσει από τον ΟΗΕ να παρέμβει στην μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βάζει με το δήμαρχο Δερύνειας το ΔΗΚΟ-«Η Τ.Α. δεν είναι τσιφλίκι κανενός»

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση του ΔΗΚΟ, το οποίο εξαπέλυσε πυρά κατά του Άντρου Καραγιάννη, στο χορό των αντιδράσεων μπήκε και ο τέως Υπoυργός Εσωτερικών και νυν Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, με ανάρτηση του στο twitter.

Όπως έγραψε ο κ. πετρίδης,  «είναι οξύμωρο (κυπριακό) πως Δήμαρχος Δερύνειας αγωνίζεται για την επανένωση Ε/κ και Τ/κ (και πολύ καλά κάνει) αλλά απαιτεί τοπικιστική «αυτοτέλεια» παροχής υπηρεσιών, αρνούμενος την συνένωση με όμορες οικιστικές περιοχές, με τις οποίες είναι ήδη επί του εδάφους ενωμένος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, με ανακοίνωση του, το ΔΗΚΟ χαρακτήρισε «αδιανόητη, απαράδεκτη και εχθρική προς τους συντεταγμένους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, την επιστολή του Δημάρχου Δερύνειας προς την επικεφαλής της UNFICYP, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, με την οποία, στην ουσία, καλεί τον ΟΗΕ να παρέμβει στο κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να χειρίζεται εσωτερικά της ζητήματα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και τις έννομες διαδικασίες της κυπριακής πολιτείας».

Στην ανακοίνωση το κόμμα ανέφερε επίσης πως «ο Δήμαρχος Δερύνειας θέλει να παραμείνει ανενόχλητος, για να διαδραματίζει δήθεν ρόλο στην επαφή των δύο κοινοτήτων. Αυτό μπορεί να το κάνει μέσω άλλων φορέων και όχι μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν είναι τσιφλίκι κανενός».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας