Μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα οι εξελίξεις στο Κυπριακό, δηλώνει η σύμβουλος Ακιντζί

Για νέα στοιχεία στην δήλωση του Βερολίνου που δεν πρέπει να παραβλέπονται κάνει λόγο σε γραπτή της δήλωση η συντονίστρια των Τεχνικών Επιτροπών και σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί σημειώνοντας ότι ξεκαθαρίζεται πως πλέον η εποχή των διαπραγματεύσεων ανοικτού τέλους, απλά για να γίνονται, έχει τελειώσει.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Σαμανί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρει επίσης ότι και στις εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ και του ΣΑ του ΟΗΕ σημειώνεται ότι πλέον τέλειωσαν οι διαδικασίες ανοικτού τέλους και θα υπάρξει μια νέα διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα.
 
Η κ. Σαμανί δηλώνει ότι στο Βερολίνο προέκυψε συμφωνία για μια πενταμερή διάσκεψη, η οποία για να γίνει πρέπει όλες οι πλευρές να πουν ότι είναι έτοιμες.
 
«Μια διαδικασία σταδιοποιημένη, κλιμακωτή και η στρατηγική συμφωνία είναι νέα στοιχεία, ο ΓΓ θα διαβουλευθεί με όλες τις πλευρές και θα προγραμματίσει μια πενταμερή συνάντηση. Πιθανόν αυτή θα γίνει μετά τις εκλογές», αναφέρει η σύμβουλος του κ. Ακιντζί εννοώντας τις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα την άνοιξη.
 
Στο Βερολίνο, συνεχίζει, επικυρώθηκε ότι θα γίνει ένας προγραμματισμός ώστε να προκύψει μια στρατηγική συμφωνία, το οποίο θεωρεί «νέο και πολύ σημαντικό στοιχείο».
 
Ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να διεκδικήσουμε το λογικό και αυτό που είναι προς όφελος όλων των πλευρών, παραμένοντας εντός των παραμέτρων του ΟΗΕ, προσθέτει.
 
Σε ερώτηση για τις επερχόμενες «προεδρικές εκλογές», η Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί είπε ότι το 2015 ο κ. Ακιντζί είχε κατέλθει ως υποψήφιος κατ’ απαίτηση του κόσμου, λέγοντας «και τώρα παρατηρώ το ίδιο πράγμα».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απορρίπτει νέους φόρους ο ΔΗΣΥ-Προτείνει εναλλακτικά μέτρα στήριξης, ενθάρρυνση επενδύσεων και κίνητρα
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Μ. Κεραυνός: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του χρέους εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων
Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
«Παράδειγμα η Κύπρος στον ηγετικό ρόλο των νέων για περιβάλλον»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες