Επέκρινε τις δηλώσεις Αβέρωφ το ΔΗΚΟ, για διαστρέβλωση κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ

Επίθεση κατά του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ, μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη στο Λονδίνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεοφύτου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «μετά από μία συνολική λύση του Κυπριακού και υπό την προϋπόθεση ότι η Κύπρος θα έχει τη δική της μονάδα υγροποίησης αερίου, εγώ προσωπικά δε θα απέκλεια την επιλογή ενός αγωγού προς την Τουρκία για πώληση φυσικού αερίου με εμπορικούς όρους. Σε μια εποχή μετά από μια λύση (του Κυπριακού) η σχέση της Κύπρου με την Τουρκία θα αλλάξει, ανοίγοντας ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με την καλή θέληση της Τουρκίας να συμβάλει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν αποκλείει αγωγό φυσικού αερίου προς Τουρκία ο Αβέρωφ μετά τη λύση του Κυπριακού

 
Η λύση πρέπει να προνοεί αποχώρηση
Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ ανέφερε πως «με έκπληξη ακούμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να αναφέρεται απαξιωτικά σε όσους δεν εμπιστεύονται την Τουρκία και να μιλά για «πατριωτικές κορώνες», σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την εισήγηση του, για αγωγό φυσικού αερίου προς την Τουρκία την ίδια στιγμή που η κατοχική δύναμη:
 

  • Παρανομεί εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, συμφωνώντας την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με το καθεστώς της Λιβύης   
  • Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής».
 
«Τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία δηλώνει πως θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Τουρκίας, τη στιγμή που η Τουρκία επιχειρεί να αναθεωρήσει τα σύνορα της και την ίδια στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί τις θαλάσσιες ζώνες των γειτονικών της χωρών, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είναι έτοιμος να την εμπιστευτεί και να παραδώσει τον έλεγχο του φυσικού αερίου της Κύπρου στην Άγκυρα…», σχολίασε το κόμμα.   
 
Η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ξεκάθαρη. Ακόμη και μετά από την λύση του Κυπριακού θεωρούμε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι μία επικίνδυνη χώρα την οποία δεν μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς, πρόσθεσε.
 
«Γι’ αυτό επιμένουμε πως η όποια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να προνοεί την αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο – όχι την εσαεί παραμονή της στο νησί», κατέληξε το ΔΗΚΟ.
 
Προσπάθεια διαστρέβλωσης
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα μπει στη λογική της στείρας αντιπαράθεσης με το ΔΗΚΟ για τα όσα ανέφερε στο Λονδίνο ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναφορικά με το φυσικό αέριο. Tα οποία προσπάθησε και προσπαθεί να διαστρεβλώσει το ΔΗΚΟ», ανέφερε ο ΔΗΣΥ στην απάντησή του.
 
Παραπέμπουμε το ΔΗΚΟ και στη σημερινή ραδιοφωνική παρέμβαση του κ. Νεοφύτου αλλά και στην προχθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για το θέμα, σημείωσε περαιτέρω.
 

Δειτε Επισης

Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές