Πέμπτη 23 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία στον Μητσοτάκη οι Τούρκοι

  05/12/2019 11:23
Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία στον Μητσοτάκη οι Τούρκοι

Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία στον Μητσοτάκη οι Τούρκοι

  05/12/2019 11:23
Διέψευσε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιώτοπουλος ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, η τουρκική πλευρά έδωσε λεπτομέρειες για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έθεσε όλα τα θέματα στη συνάντηση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς. «Ο Ερντογάν, έβαλε κι αυτός πολλά πράγματα στο τραπέζι και τελικώς, συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ότι διαφωνούμε»», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι «εμείς ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, σε όλα τα επίπεδα».
 
«Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι ‘το πρόβλημα δεν είναι φοβερό’, καθώς εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή, θα δημοσιοποιηθεί και θα τη δούμε κι εμείς. Μάλιστα ‘χαριτολογώντας’ ο Ερντογάν είπε στον πρωθυπουργό ‘μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε’…», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
 
Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει να κερδίσει εάν συνεργαστεί με την Ελλάδα για να πείσει την Ευρώπη ότι οφείλει να κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπήρξαν αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού ότι οι τουρκικές λιμενικές Αρχές δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές και ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα. Σε αυτό αναμένεται να υπάρξει βελτίωση, αν και ασφαλώς παίζει παιχνίδι με το προσφυγικό ο Ερντογάν, ο οποίος όμως αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα επικοινωνίας με την Ευρώπη».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας