Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συμφωνία στον Μητσοτάκη οι Τούρκοι

Διέψευσε ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιώτοπουλος ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, η τουρκική πλευρά έδωσε λεπτομέρειες για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έθεσε όλα τα θέματα στη συνάντηση, ενώ ο κ. Μητσοτάκης στηλίτευσε τη συμπεριφορά της τουρκικής πλευράς. «Ο Ερντογάν, έβαλε κι αυτός πολλά πράγματα στο τραπέζι και τελικώς, συμφωνήσαμε σε καλό κλίμα ότι διαφωνούμε»», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας προσθέτοντας ότι «εμείς ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα, σε όλα τα επίπεδα».
 
«Διαπιστώσαμε και συμφωνήσαμε ότι ‘το πρόβλημα δεν είναι φοβερό’, καθώς εφόσον η συμφωνία θα περάσει από την τουρκική Βουλή, θα δημοσιοποιηθεί και θα τη δούμε κι εμείς. Μάλιστα ‘χαριτολογώντας’ ο Ερντογάν είπε στον πρωθυπουργό ‘μα, θα μπορούσατε να πάρετε ένα αντίγραφο από τον Λίβυο πρέσβη, αλλά… τον διώξατε’…», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφορικά με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
 
Αναφερόμενος, τέλος, στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο Υπουργός Άμυνας είπε: «Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει να κερδίσει εάν συνεργαστεί με την Ελλάδα για να πείσει την Ευρώπη ότι οφείλει να κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί. Υπήρξαν αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού ότι οι τουρκικές λιμενικές Αρχές δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές και ότι αυτό δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα. Σε αυτό αναμένεται να υπάρξει βελτίωση, αν και ασφαλώς παίζει παιχνίδι με το προσφυγικό ο Ερντογάν, ο οποίος όμως αναγνωρίζει ότι έχει πρόβλημα επικοινωνίας με την Ευρώπη».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ