Στο πλευρό του Δήμου Λεμεσού η Συμμαχία Πολιτών

Η Συμμαχία Πολιτών θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Λεμεσού, εκεί και όπου μπορεί, διαβεβαίωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, μετά το πέρας σύσκεψης που είχε στο δημοτικό μέγαρο, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού.
 
Όπως είπε ο κ. Λιλλήκας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται τόσο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και της ποιότητας ζωής των δημοτών, υπογραμμίζοντας πως "ο Δήμος Λεμεσού, αναμφισβήτητα, είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος δήμος της Κύπρου και χαρακτηρίζεται από μια δυναμική που δύσκολα συναντάμε σε άλλους δήμους στην Κύπρο".
 
Αυτό, σημείωσε, δεν είναι άσχετο με τις " διαχρονικά μεγάλες τομές"  και πρόσθεσε ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον εκάστοτε δήμαρχο και τα εκάστοτε μέλη του δημοτικού συμβουλίου είναι πως "πρώτα σκέφτονται και δρουν ως Λεμεσιανοί και μετά με το κομματικό καπέλο".
 
" Αυτό είναι κάτι που εύχομαι να επεκταθεί σε όλους τους δήμους γιατί θα βοηθήσει", συμπλήρωσε.
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την "ευχάριστη έκπληξή" του, από τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για το μέλλον της πόλης μέχρι το 2030, λέγοντας πως "είναι μια βασική αρχή που έπρεπε να διέπει την ίδια την Πολιτεία και το κράτος μας, δηλαδή, μέσα από έναν συλλογικό προβληματισμό να ορίσουμε ποιά είναι η πόλη μέσα στην οποίαν θέλουμε να ζούμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας και ποιο είναι το κράτος που θέλουμε να ζούμε στις επόμενες δεκαετίες".
 
" Αυτό είναι μια, ας το πούμε καινοτομία, για τα δημόσια πράγματα του τόπου και μόνο θετικά μπορεί να έχει για τον δήμο και τους δημότες, γιατί ένας στρατηγικός σχεδιασμός  με προκαθορισμένο στόχο που θα συμπεριλάβει στο σχεδιασμό όλες τις κοινωνικές επιστήμες - και όχι μόνο οικονομολόγους και την πολεοδομία - πιστεύω ότι θα πάρει το δήμο Λεμεσού και την ευρύτερη περιοχή πολύ πιο μπροστά", συμπλήρωσε.
 
Ο Γιώργος Λιλλήκας ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτός ο προγραμματισμός του δήμου, η συλλογικότητα στις αποφάσεις και "αυτό το αίσθημα της προσφοράς προς τους δημότες, παρά του κομματικού καπέλου".
 
Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η Συμμαχία Πολιτών θα βρίσκεται στο πλευρά της Λεμεσού "όπως και όπου μπορούμε, να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια".
 
Τον κ.Λιλλήκα ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, λέγοντας πως, κατά τη σύσκεψη "ενημερώσαμε και για τις στρατηγικές του δήμου, για τους προγραμματισμούς, για το μέλλον αλλά και για τα καθημερινά που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των πολιτών, όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα, είτε αφορούν τα πολιτιστικά δρώμενα, τις κοινωνικές πολιτικές του δήμου, το περιβάλλον και γενικότερα την ανάπτυξη της πόλης".
 
Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως συζητήθηκε και το θέμα της μεταρρύθμισης της ΤΑ και πως "τονίστηκε από εμένα και το δημοτικό συμβούλιο ότι είναι μια αναγκαιότητα".
 
"Πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσει, σε μια εποχή όπου οι πόλεις βγαίνουν μπροστά και αναλαμβάνουν ευθύνες, η Λεμεσός να εξυπηρετήσει καλύτερα και αποτελεσματικότερα το δημότη", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Δίνει τρόφιμα με δικά του έξοδα σε άπορους ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου
Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων