Παρασκευή 21 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πρότεινε σχέδιο για τη μετανάστευση και ζητά γρήγορες αποφάσεις η Γερμανία

  03/12/2019 21:11
Πρότεινε σχέδιο για τη μετανάστευση και ζητά γρήγορες αποφάσεις η Γερμανία

Πρότεινε σχέδιο για τη μετανάστευση και ζητά γρήγορες αποφάσεις η Γερμανία

  03/12/2019 21:11
Θετική αποδοχή είχαν στις Βρυξέλες τα σχέδια του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ,  για τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού δικαίου για το άσυλο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
O Ζεεχόφερ ανέπτυξε τα σχέδια του και η Επιτροπή σχεδιάζει να ξεκινήσουν την Πέμπτη διαβουλεύσεις με όλα τα κράτη της ΕΕ προκειμένου να παρουσιασθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου ένα «Σύμφωνo για τη Μετανάστευση και το Άσυλο».
 
Η πρωτοβουλία του Ζεεχόφερ, σημειώνει η FAZ, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών.
 
Όπως ανέφεραν διπλωμάτες, οι χώρες στα νότια σύνορα της ΕΕ καλωσόρισαν την πρόθεση του Γερμανού ΥΠΕΣ να τις ανακουφίσει από το βάρος.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας πρότεινε να εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προς το παρόν.
 
Εάν οι αιτούντες άσυλο έχουν επαρκείς προοπτικές προστασίας και δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, θα μπορούν να παραπέμπονται σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος.
 
 Η Πολωνία και η Ουγγαρία ξεκαθάρισαν στη συνάντηση ότι δεν επιθυμούν να δεχθούν μετανάστες στο μέλλον.
 
«Δεν μπορεί κανείς, από την μια πλευρά, να θέλει τη στήριξη της Ευρώπης και από την άλλη πλευρά να μη δείχνει καμία αλληλεγγύη όσον αφορά στην υποδοχή των προσφύγων», δήλωσε ο Ζεεχόφερ.
 
Παράλληλα, προέτρεψε να ληφθούν γρήγορα αποφάσεις. «Είναι κρίσιμο να γίνει κάτι τώρα διότι υπάρχει πίεση από όλες τις πλευρές».   «Εάν δεν το οργανώσουμε με σύνεση, άνθρωποι θα ξεκινήσουν την πορεία τους», δήλωσε ο ίδιος.
 
 Ο Υπουργός Εσωτερικών άφησε να εννοηθεί ότι μια ομάδα πρόθυμων θα μπορούσε να προχωρήσει το θέμα.
 
«Εάν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρατών-μελών, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το μεγάλο αριθμό και να μην αναμένουμε επ` αόριστον να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής για όλες τις 27 χώρες», σημείωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας