Όλα όσα έγιναν στις παραδώσεις-παραλαβές των Υπουργείων

Έτοιμοι να σηκώσουν μανίκια είναι οι νέοι υπουργοί της Κυβέρνησης μετά την τελετή διαβεβαίωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περασμένη Κυριακή, Κωνσταντίνος Πετρίδης στο Υπουργείο Οικονομικών, Νίκος Νουρής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Πρόδρομος Προδρόμου στο Υπουργείο Παιδείας, Γιάννης Καρούσος στο Υπουργείο Μεταφορών και Κυριάκος Κούσιος στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση τους, ενώπιον του Νίκου Αναστασιάδη.
 
LIVE η διαδικασία

Ακολούθως νέοι και απερχόμενοι υπουργοί θα κατευθυνθούν στα Υπουργεία τους για τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11 και 45  θα γίνει η τελετή παράδοσης από τον απερχόμενο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Πρόδρομο Προδρόμου στον νέο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Κυριάκο Κούσιο, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Θα ακολουθήσει η τελετή από πλευράς της απερχόμενης Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου κας Κλέλιας Βασιλείου στον νέο Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παναγιώτη Σεντώνα.
 
Στις 12:15 θα γίνει η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Εσωτερικών από τον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη στον κ. Νίκο Νουρή, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 
Στις 12:45 η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από την κα Βασιλική Αναστασιάδου στον κ. Γιάννη Καρούσο, στο Υπουργείο Μεταφορών.
  
Στις 1:15 η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού από τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη στον κ. Πρόδρομο Προδρόμου και στις 1:45 η τελετή παράδοσης του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη στον κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο Υπουργείο Οικονομικών.
 
Εξάλλου, η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Επιτρόπων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 9:30 και στις 10:30 θα γίνει η τελετή παράδοσης από την απερχόμενη Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτη στη νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου και του απερχόμενου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκη Παπαδούρη στον νέο Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστα Χαμπιαούρη, στα Γραφεία των Επιτρόπων.
 

Δειτε Επισης

Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Απορρίφθηκε μια ένσταση στην εκλογική περιφέρεια Πάφου-Ανακηρύχθηκαν τέσσερις αντιδήμαρχοι
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών-Το μέγεθος, το χρώμα και η σειρά των υποψηφίων (pics)
Αναβλήθηκε η διαδικασία της εξέτασης για ακύρωση δέσμευσης περιουσίας των μοναχών
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα για αναστολή ποινής στον 82χρονο-Διαφώνησε ο πρόεδρος του Εφετείου
Ένοχος ο αστυνομικός για το θάνατο του 22χρονου Ιάσονα-Του επιβλήθηκε ποινή τριών ετών