Κουνάει το δάκτυλο στον Άντρο ο Πρέσβης του Ισραήλ

Επιτίθεται στον Άντρο Κυπριανού ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Shmuel Revel, με αφορμή τη δήλωση του πρώτου για στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό, στην οποία προέβη κατόπιν συνάντησης με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Revel, ανέφερε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν προάγουν την ειρήνη και την ασφάλεια, ενώ σημειώνει ότι «το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο δημοκρατικές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις».
 
Aυτούσια η δήλωση:

Λυπούμαστε για τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, η οποία αλλοιώνει την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια. Τέτοιες δηλώσεις δεν προάγουν την ειρήνη ούτε και την ασφάλεια στην περιοχή μας.
 
Το Ισραήλ, σε όλη του την ιστορία, έπρεπε να προστατεύει τον εαυτό του από την επιθετικότητα. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ αναφέρεται στην δήλωσή του στον πόλεμο του 1967. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του «Πολέμου των έξι ημερών», το Ισραήλ αμύνθηκε από την επίθεση τριών γειτονικών  Αραβικών χωρών. Το Ισραήλ αναγκάστηκε να αγωνιστεί για την ύπαρξή του και με επιτυχία κατάφερε να υπερασπιστεί τον λαό του.
 
Το Ισραήλ πάντα αναζητούσε ειρήνη και ήταν πρόθυμο να κάνει οδυνηρές θυσίες για να το επιτύχει. Αυτό αποδείχθηκε στις ειρηνευτικές συνθήκες που υπέγραψε το Ισραήλ με την Αίγυπτο και την Ιορδανία, οι οποίες συνεπαγόταν σημαντικούς συμβιβασμούς. Το Ισραήλ έχει επανειλημμένα ζητήσει διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, οι οποίες δυστυχώς μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί.
 
Οι αντι-ισραηλινές εκστρατείες που επιδιώκουν την απονομιμοποίηση του Κράτους του Ισραήλ όχι μόνο στρεβλώνουν την αλήθεια αλλά και βλάπτουν τις προοπτικές της ειρήνης.
 
Το Ισραήλ και η Κύπρος είναι δύο δημοκρατικές χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλες περιφερειακές προκλήσεις. Ένα σημαντικό επίτευγμα τα τελευταία χρόνια ήταν οι κοινές προσπάθειες του Ισραήλ και της Κύπρου να υπερασπιστούν τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, να προσφέρουμε στους λαούς μας ένα μέλλον ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας.
 

Δειτε Επισης

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Επαναφέρει τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο ΔΗΣΥ
Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση στη Μ. Ανατολή, τονίζει ο ΥΠΕΞ
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα