Α. Κυπριανού: Η Πύλα μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για τη λύση στο Κυπριακό

Η κοινότητα της Πύλας μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για τη λύση στο Κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, εκφράζοντας την ανάγκη επίλυσης των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στην Πύλα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «επισκεφθήκαμε σήμερα με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ την κοινότητα της Πύλας όπου είχαμε χωριστές συναντήσεις με τον Ελληνοκύπριο και τον Τουρκοκύπριο κοινοτάρχη».
 
«Αποδίδουμε τεράστια σημασία στην Πύλα γιατί είναι μια κοινότητα που αν βοηθηθεί σωστά από το κράτος μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο για τη λύση στο Κυπριακό. Έχει τεράστια σημασία να βοηθήσουμε στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που απασχολούν την κοινότητα έτσι ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά και να αποτελέσει και ένα παράδειγμα για το σύνολο του κυπριακού λαού, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», σημείωσε.
 
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι «έχω ακούσει τα πολλά προβλήματα και τις παρανομίες που υπάρχουν, η έλλειψη αρκετών έργων και πολλά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας της κοινότητας.  Η υπόσχεση που δίνουμε ως ΑΚΕΛ είναι ότι θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε τη σημασία του να βοηθηθεί η Πύλα».

«Πρώτα και κύρια έτσι ώστε να λειτουργεί όσο το δυνατό πιο σωστά, γι’ αυτό θα απευθυνθούμε στους ηγέτες και των δύο κοινοτήτων, και τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί αλλά και στα Ηνωμένα Έθνη έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρξει μια ομαλή λειτουργία στην κοινότητα και από την άλλη θα επιχειρήσουμε να προωθήσουμε πολλά έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι το θέμα της κατασκευής της πλατείας, καθώς επίσης ο παραλιακός δρόμος, ο παραλιακός πεζόδρομος και άλλα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν έτσι ώστε η κοινότητα να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ευχαρίστησε και τους δύο κοινοτάρχες για την πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων και τους υποσχέθηκε ότι το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο την κοινότητα της Πύλας.

Ερωτηθείς εάν έχουν εντοπίσει προβλήματα στην άσκηση των καθηκόντων επειδή είναι δύο Κοινοτικά Συμβούλια ή αν υπάρχει αγαστή συνεργασία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «η συνεργασία μεταξύ τους είναι αρκετή όμως δεν παύουν να υπάρχουν προβλήματα τα οποία προκαλούνται από το γεγονός ότι έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς η Πύλα και αυτό δυσκολεύει αφάνταστα και τους δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα και παράπονα τα οποία δεν μπορούν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν. Χρειάζονται να αντιμετωπιστούν κεντρικά».

Ερωτηθείς αναφορικά με τα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «σίγουρα έχουν να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο.  Εξ όσων γνωρίζουμε ότι επεξεργάζονται κάποιους κανονισμούς λειτουργίας της κοινότητας.  Ελπίζω και εύχομαι οι κανονισμοί να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες που έχει σήμερα η κοινότητα».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
«Λάρνακα, Συνεχίζουμε!»-Επίσημα ανακοίνωσε την επαναδιεκδίκηση της Δημαρχίας ο Ανδρέας Βύρας
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική