Συνάντηση Δ. Συλλούρη με ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Τη σημασία του ρόλου της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και Μέσης Ανατολής τόνισαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), Nasser Kamel, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα.

Δημήτρης Συλλούρης και Nasser Kamel αναφέρθηκαν στην ηγετική θέση που μπορεί να έχει η Κύπρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Kamel, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, αφού υπογράμμισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ουσιαστική ανάπτυξη των διμερών και πολυμερών σχέσεων, συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής διάστασης των τριμερών συνεργασιών με κράτη της περιοχής.

Η ΕγΜ, τόνισε ο κ. Kamel, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κύπρο, ώστε να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην περαιτέρω προώθηση των μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Kamel αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στις προσπάθειες της ΕγΜ για αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από ένα συντονισμένο περιφερειακό σχέδιο δράσης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕγΜ για ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στη νότια πλευρά της Μεσογείου.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Kamel για τις τριμερείς συνεργασίες που έχει προωθήσει η Βουλή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της για την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο και της δημιουργίας ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής. Ο κ. Kamel εξέφρασε τη στήριξή του σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς και την πρόθεσή του να τις ενισχύσει περαιτέρω μέσω της συμβολής της ίδιας της ΕγΜ.
 
Τον κ. Kamel συνόδευε ο κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης, επικεφαλής του Τμήματος Νομικών και Διοίκησης της Μόνιμης Γραμματείας της ΕγΜ. 
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ