Η απάντηση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου στις φωνές της Ανδρούλλας και της Ερατούς

Αντιδράσεις με το καλημέρα προκάλεσε η πρώτη τοποθέτηση του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου με τις Ανδρούλλα Βασιλείου και Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή να σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απάντηση του κ. Κούσιου σε ερώτηση για την απουσία γυναίκας στα αρνητικά.
 
Ο κ. Κούσιος απαντώντας σήμερα υπέδειξε πως «δεν είναι δυνατό να είμαι αρεστός σε όλους στις τοποθετήσεις μου. Πιστεύω έχουν παρερμηνευθεί λίγο οι δηλώσεις μου. Εκείνο που εννοούσα είναι πως δεν είναι αναγκαίο, παρόλο επιθυμητό, να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο οι γυναίκες. Δεν είναι το κριτήριο η συμμετοχή γυναικών στο Υπουργικό», είπε.
 
«Εάν είναι στα κέντρα λήψης απόφασης», πρόσθεσε ο κ. Κούσιος, «γυναίκες βλέπω ότι θα ήταν ικανοποιητικό φτάνει να αναγνωρίζουμε τον ρόλο της γυναίκας και να τον σεβόμαστε. Εγώ προσωπικά όχι μόνο δεν έχω καμία ένσταση είμαι και υπέρμαχος της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως για τον ίδιο, δεν είναι θέμα ποσόστωσης και αριθμού και μόνο, αλλά θέμα ρόλου και θέμα δυνατότητας λήψης απόφασης.
 
Η Ανδρούλλα Βασιλείου έγραψε χθες βράδυ στο twitter, «Δεν πίστευα τ´αυτιά μου. Ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο του ΡΙΚ για την απουσία γυναίκας στους νέους διορισμούς απάντησε ότι θεωρεί ότι μια και η κα Αιμιλιανίδου είναι τόσο καλή ως υπουργός, εκπροσωπεί επάξια όλες τις γυναίκες.....αν είναι δυνατό», με την κ. Μαρκουλλή να απαντά, «Ανδρούλα μου πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου! Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Τέτοια απαξίωση δεν μπορεί να γινει ανεκτή!».
 

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά