Παρά την αντιπαράθεση, ικανοποιημένος ο Πυρίλης για τον Καρούσο

Μπορεί ο Θεόδωρος Πυρίλλης και ο Γιάννης Καρούσος να βρέθηκαν στο παρελθόν στο ίδιο στρατόπεδο, δίνοντας μάχες, όπως είχε αναφέρει στο παρελθόν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, για την Επαρχία Αμμοχώστου, ωστόσο οι σχέσεις τους οξύνθηκαν, με αφορμή τη συνένωση δήμων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρούσος στον REPORTER: Σε 40 μέρες εκλογές στην Αγία Νάπα
 
Παρόλα αυτά, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχάρη τον Γιάννη Καρούσο για τον διορισμό του στη θέση του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων.

Στην ανάρτηση του, ο κ. Πυρίλλης αναφέρει ότι βρίσκεται στο Ισραήλ για επιχειρηματικό forum της ΤΕΒΕΑ και έμαθα τα νέα για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη για την επιλογή του Δημάρχου Αγίας Νάπας ως νέο Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο πλαίσιο ανασχηματισμού του Υπουργικού Συμβουλίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιλέχθηκε γι’ αυτή την κομβική θέση στο πολιτικό προσκήνιο ένα πολιτικό πρόσωπο από την επαρχία Αμμοχώστου, το οποίο γνωρίζει επακριβώς τις ανάγκες σε αναπτυξιακά έργα υποδομής που χρειάζεται η επαρχία μας».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, δήλωσε βέβαιος ότι, «η δράση του ως Υπουργός Μεταφορών θα προσδώσει στην Κύπρο τη δυναμική που της αξίζει καθιστώντας την περιφερειακό κέντρο σύγχρονων και αποτελεσματικών υποδομών και υπηρεσιών».

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο άνδρες, είχε ξεσπάσει αναφορικά με το ζήτημα της συνένωσης δήμων και κοινοτήτων της περιοχής, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τότε, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Γιάννης Καρούσος, είχε εκφράσει την ετοιμότητα του Δήμου του για συνένωση και με άλλες κοινότητες, όχι όμως με τον δήμο Παραλιμνίου.

Ο Γιάννης Καρούσος είχε υποδείξει, επίσης, πως στην επαρχία Αμμοχώστου υπάρχει ανάγκη για να υπάρχουν δύο δήμοι, οι οποίοι ως προνομιούχοι θα ενισχύσουν τους υπόλοιπους, χωρίς να αντικαθιστούν την πόλη της Αμμοχώστου, αφήνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο αιχμές κατά του κ. Πυρίλλη.

Με ανάρτηση του στο facebook ο κ. Πυρίλλης, είχε εκφράσει τη θλίψη του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Νάπας, με την οποία ο γειτονικός του δήμος αποφάσισε ομόφωνα σε συνένωση με τη Σωτήρα και το Λιοπέτρι.
 
Πάντως σε δηλώσεις του στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού και κληθείς να σχολιάσει το θέμα της συνένωσης δήμων, ο Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι αναμένει την ανακοίνωση του ΥΠΕΣ για το θέμα και ελπίζει να γίνει αυτό που υποστήριξε. 
 
«Το θέμα σήμερα είναι άλλο, είναι η υπουργοποίηση και ο ανασχηματισμός», κατέληξε ο νέος Υπουργός Συγκοινωνιών Μεταφορών και Έργων.
 
Βαρωσιώτικη ικανοποίηση
Ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, με το διορισμό τόσο του Δημάρχου Αγίας Νάπας ως Υπουργού, όσο και του Κυριάκου Κούσιου ως Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ικανοποιεί τους Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι από την πρώτη θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας φώναζαν για την πενιχρή εκπροσώπησή τους στην Κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίησε τους Βαρωσιώτες ο Αναστασιάδης, έμεινε μόνη της η Ζέτα

Οι δύο διορισμοί, σε συνδυασμό με τον διορισμό του Γιώργου Σαββίδη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου αντικατέστησε τον Ιωνά Νικολάου, ανεβάζουν τον αριθμό των εκ Αμμοχώστου μελών της Κυβέρνησης στους τρεις, την ώρα που στο Υπουργικό Συμβούλιο του 2018, μετά την επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη, δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος από την Επαρχία Αμμοχώστου.

Σε ό,τι αφορά στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας, η οποία παραμένει κενή μετά την υπουργοποίηση Καρούσου, θα αναλάβει ο νυν αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαννέτου και, όπως δήλωσε στον REPORTER ο Γιάννης Καρούσος, σε 40 μέρες θα προκηρυχθούν εκλογές.
 
Συγχαρητήρια ΤΕΒΕΑ σε Γιάννη Καρούσο
Στο μεταξύ, η Τουριστική Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ), με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να διορίσει τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρουσο στο κομβικό Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων. 

«Επιτέλους ένα πάγιο αίτημα της Επαρχίας Αμμοχώστου για διορισμό Υπουργού από την δρώσα Επαρχία Αμμοχώστου ικανοποιείται με τον διορισμό του κ. Καρούσου», αναφέρεται. 

Εύχεται στον κ. Καρούσο «κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις».

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη