Με αντιπαράθεση οι πρώτες αντιδράσεις για τον ανασχηματισμό

Την αλλαγή στον Κυβερνητικό σχηματισμό σχολιάζουν τα κόμματα, χωρίς να λείπουν οι αντιπαραθέσεις και για το ζήτημα αυτό. 
 
Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σημειώνει «ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός από μέρους του Προέδρου έχει γίνει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ικανοποίησε τους Βαρωσιώτες ο Αναστασιάδης, έμεινε μόνη της η Ζέτα
 
Πρόσθεσε «τα πρόσωπα ασφαλώς έχουν τη δική τους σημασία, πλην όμως το καθοριστικό σε μια κυβέρνηση είναι οι πολιτικές οι οποίες ακολουθεί».
 
«Είναι γνωστό ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού, μάς χωρίζει μεγάλο χάσμα. Στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησης της, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ποτέ καμία ένδειξη ότι προτίθεται να αλλάξει τις αντιλαϊκές και συντηρητικές πολιτικές της, οι οποίες παίρνουν την Κύπρο πολλά χρόνια πίσω», σημείωσε.
 
«Σε ό,τι αφορά στους νέους Υπουργούς θα κριθούν από τα έργα τους», κατέληξε.
 
Απαντώντας στον κ. Στεφάνου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε πως «δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε και πάλι τον αρνητισμό του ΑΚΕΛ, εφόσον προσέτρεξε να προδικάσει πριν καν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, το αποτέλεσμα της δουλειάς των νέων Υπουργών».
 
«Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωσή του, γράφει μόνον μια αλήθεια. Πως οι νέοι Υπουργοί θα κριθούν από το έργο τους. Εμείς θυμίζουμε και στο ΑΚΕΛ πως από το έργο μας κρινόμαστε όλοι. Και πως το κόμμα της Αριστεράς κρίνεται σήμερα, όχι το έργο του, ευτυχώς, αλλά από αυτά που λέει. Και δυστυχώς κρίνεται με πρόσημο αρνητικό, ελέω του ανελέητου αρνητισμού βάσει του οποίου έχει συνειδητά αποφασίσει να πολιτεύεται», τόνισε.
 
«Θα επιτελέσουν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο»
Αναφερόμενος στον ανασχηματισμό, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «θέλουμε να ευχηθούμε στα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου  παραγωγική και αποτελεσματική  θητεία. Είμαστε βέβαιοι πως θα επιτελέσουν τα καθήκοντά τους στο ακέραιο και θα συμβάλλουν στην παραγωγή κρίσιμων και θετικών πολιτικών για το καλό του τόπου μας».
 
«Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους μέχρι σήμερα Υπουργούς που αποχωρούν, για τα όσα πρόσφεραν. Τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Χαμπιαούρη και την κα. Αναστασιάδου και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο για το μέλλον», πρόσθεσε.  
 
«Είναι μια Κυβέρνηση που εφαρμόζει
πολιτικές που καταστρέφουν το περιβάλλον»
Οι Οικολόγοι, από πλευράς τους, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, αναφέρουν «ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει κάθε δικαίωμα να διορίζει τους Υπουργούς και τους συνεργάτες του.
 
Φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια περισσότερης κομματικής παρουσίας μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Μάλλον η Κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις προσέχεις βουλευτικές εκλογές. Έχει λύσει φαίνεται όλα τα προβλήματα και τώρα ξεκινά για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές με προφανή στόχο να ενισχύσει το συγκυβερνών κόμμα. 
 
Εμείς έχουμε ξεκάθαρη άποψη για το Κυβερνητικό Έργο. Είναι μια Κυβέρνηση που εφαρμόζει πολίτικες που καταστρέφουν το περιβάλλον και πλήττουν τα δικαιώματα των πολίτων και των εργαζομένων.
 
Δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσημο η κυβερνητική πολιτική με την αλλαγή κάποιων προσώπων». 
 
«Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους»
Σε ανακοίνωσή της, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει «μετά από μια μακρά περίοδο ονοματολογίας, ανακοινώθηκε σήμερα ο περιβόητος ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Ως Συμμαχία Πολιτών ευχόμαστε στα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τις θέσεις, καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνουν. Φυσικά, αυτό που έχει σημασία είναι οι πολιτικές και οι θέσεις έκαστης Κυβέρνησης για τούτο και ευχόμαστε όπως επιτέλους η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κυβερνήσει κατά τρόπο ωφέλιμο για την Κύπρο μας και το λαό της».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη