Παρασκευή 24 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιμένει ο Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο-«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει, συμφωνήσαμε με τη Λιβύη»

  30/11/2019 16:22
Επιμένει ο Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο-«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει, συμφωνήσαμε με τη Λιβύη»

Επιμένει ο Ερντογάν για την Αν. Μεσόγειο-«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει, συμφωνήσαμε με τη Λιβύη»

  30/11/2019 16:22
Άρχισαν τώρα να απειλούν τη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε για τη συμφωνία με τη Λιβύη πως όταν περάσει από την τουρκική εθνοσυνέλευση θα εφαρμοστούν και τα άλλα σκέλη της. Η συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη, υποστήριξε.
 
Σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου κάποιοι αντί για δίκαιο διαμοιρασμό προσπαθούν να υποδαυλίσουν την ένταση. «Ενώ υπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού, χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα και πολιτικούς εκβιασμούς. Όμως κανένας και καμιά χώρα δεν είναι υπεράνω νόμου. Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό ότι με τετελεσμένα δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Με τη λογική ‘το έκανα και τελείωσε’ δεν μπορεί κανείς να φτάσει πουθενά. Δείχνοντας τα δόντια, καμιά χώρα  δεν μπορεί να κάνει την άλλη να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Μάλιστα η Τουρκία σε ένα τέτοιο ξεπεσμό δεν θα υποκύψει. Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει την παραβίαση ούτε του δικού της δικαίου, ούτε και των συμφερόντων των Τ/κ», ανέφερε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα ευρωπαϊκή κατσάδα στην Τουρκία-Καταδικάζει το μνημόνιο με τη Λιβύη το ΕΛΚ
 
Δήλωσε περαιτέρω ότι δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή. «Αυτή τη στιγμή τα δύο γεωτρύπανά μας τελευταίας τεχνολογίας, Φατίχ και Γιαβούζ, συνεχίζουν τις εργασίες τους», είπε, προσθέτοντας ότι για την ασφάλεια των πλοίων και του προσωπικού τους φροντίζουν οι ναυτικές ένοπλες δυνάμεις τους. 
 
«Πιστεύω ότι οι δραστηριότητες των πλοίων μας σύντομα θα καρποφορήσουν», ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι «τώρα κάναμε συμφωνία με τη Λιβύη και άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη». Πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία έγινε, και θα εφαρμοστούν και τα άλλα της σκέλη. Ανέφερε ακόμη πως όταν περάσει η συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση, θα μπουν σε εφαρμογή και τα άλλα σκέλη της. «Η συμφωνία που έχουμε κάνει με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη», ανέφερε.
 
«Από τις γεωτρήσεις μας θα προκύψει ευημερία και όχι σύγκρουση και αίμα», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι κάνει ειλικρινή έκκληση προς σε όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ελάτε να μετατρέψουμε την ενέργεια σε επίπεδο συνεργασίας αντί σε μέσο σύγκρουσης. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της διπλωματίας ας μην μπλεχτούμε σε δρόμους που θα οδηγήσουν την περιοχή να πληρώσει νέα τιμήματα», ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας