Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δ. Συλλούρης: Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των νέων

  30/11/2019 11:31
Δ. Συλλούρης: Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των νέων

Δ. Συλλούρης: Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των νέων

  30/11/2019 11:31
Οι νέοι αποτελούν εξ ορισμού τους φορείς της αλλαγής και τους καλύτερους αγωγούς των ραγδαίων εξελίξεων που συντελούνται σε όλους τους τομείς της ζωής, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης. «Η φωνή τους θέλουμε να ακουστεί και ο λόγος τους να γίνει πράξη» ανέφερε, χαιρετίζοντας το Σάββατο τις εργασίες της 15ης Ετήσιας Γενικής και Καταστατικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, που συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια ζωής.

Μιλώντας σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ανέφερε εξάλλου ότι η εξωστρεφής πολιτική του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου και η ανάπτυξη σφαιρικής και πολυσήμαντης δράση το έχουν καταστήσει σημαντικό εταίρο του κράτους στη διαμόρφωση και υλοποίηση προγραμμάτων και πολιτικών που αφορούν τη νεολαία.
 
Είπε ακόμη ότι το Συμβούλιο αποτελεί τη μοναδική πλατφόρμα εκπροσώπησης των οργανώσεων νεολαίας στην Κύπρο, λειτουργώντας ως συντονιστικός φορέας με την πολιτεία και εκπροσωπώντας ταυτόχρονα τη χώρα μας σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα και εκδηλώσεις στο εξωτερικό.

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, που αριθμεί σήμερα 63 οργανώσεις-μέλη, στόχο έχει την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ των μελών του, την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, εφαρμογή δράσεων, ανταλλαγή και διάχυση γνώσεων και εμπειριών για την καλύτερη προώθηση της επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην ίδρυση της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο λειτουργίας της νεοσύστατης Παράλληλης Βουλής, που όπως είπε, αποτελεί συνέχεια της προγενέστερης Βουλής των Νέων, η οποία συνέβαλε αδιαμφισβήτητα τα μέγιστα στην προώθηση της ενεργού πολιτότητας των νέων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, η δημιουργία της Παράλληλης Βουλής, που στοχεύει στην αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος και τον εμπλουτισμό του κοινοβουλευτικού έργου, μέσω της ενίσχυσης της ενεργού πολιτότητας, της συμμετοχικής δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της διαφάνειας και της διαδραστικότητας, έχει ήδη κάνει με επιτυχία τα πρώτα της βήματα.
 
Μέσα από τη λειτουργία και την προοδευτική ανάπτυξη του θεσμού, η Βουλή των Αντιπροσώπων προσδοκά στην καθιέρωση και εδραίωση της δομημένης συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση πολιτικών, ενώ η συμβολή των νέων στη συλλογική αυτή προσπάθεια είναι πέραν από καθοριστική, κατέληξε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας