Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Γιαννάκης Παπαδούρης. Η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης, στο Προεδρικό Μέγαρο, της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, από τον ίδιο τον κ. Παπαδούρη, στην παρουσία Υπουργών και κοινοταρχών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πως «θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη μου λύπη γιατί όπως ο ίδιος με έχει ενημερώσει για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας υπέβαλε την παραίτησή του παρά τις έντονες αντιρρήσεις μου».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε ευγνωμοσύνη αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαδούρη τον οποίο χαρακτήρισε ως μια καταξιωμένη προσωπικότητα, για το έργο που έφερε εις πέρας, σημειώνοντας πως αυτός μέσω συγκεκριμένων δράσεων έδωσε διαχρονικά απτά δείγματα γραφής για την ευρύτερη περιοχή των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Τόνισε ακόμη πως η πολιτεία δεν θα είναι αγνώμων για τη σημαντική προσφορά του κ. Παπαδούρη στην πατρίδα μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι 36 εταιρείες συμφερόντων του Γιαννάκη Παπαδούρη που τον έβαλαν στο μάτι του Γενικού Ελεγκτή
 
Ο κ. Παπαδούρης ανέφερε, από την πλευρά του, πως η παραίτησή του έγινε με γνώμονα το όφελος των ορεινών κοινοτήτων του Τροόδους. Παραιτούμε λόγω ευθιξίας και αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά γιατί αυτή η στρατηγική που σχεδιάσαμε πρέπει να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, είπε.
 
Πρόσθεσε πως παραμένει στη διάθεση του γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και εξέφρασε ετοιμότητα να παρουσιάσει τα αληθή στοιχεία για όλα όσα του καταλογίστηκαν "για εμένα χωρίς εμένα", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Το παρασκήνιο της παραίτησης
Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε στείλει επιστολή στις 10 Οκτωβρίου, στον Προϊστάμενο Διοίκησης Προεδρίας, στην οποία ανέφερε ότι ο κ. Παπαδούρης θα είχε προσωπικό όφελος από την στρατηγική για την ανάπτυξη ορεινών κοινοτήτων, λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην περιοχή.
 
Το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής στις 21 Νοεμβρίου, όπου επίσης αναφέρθηκε από τον Ελεγκτή ότι ο κ. Παπαδούρης είναι ιδιοκτήτης μεγάλου αριθμό ακινήτων, κυρίως στον Καλοπαναγιώτη, καθώς και διευθυντής και μέτοχος σε μεγάλο αριθμό εταιρειών που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στον Καλοπαναγιώτη. Είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε πως εναντίον δύο εταιρειών του Επιτρόπου και των διευθυντών των εταιρειών αυτών εκκρεμούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δύο ποινικές υποθέσεις.
 
Σε γραπτή του δήλωση στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Παπαδούρης είχε χαρακτηρίσει ανακριβή, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου και τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και τα όσα αναφέρθηκαν για το πρόσωπό του στην πρόσφατη συνεδρία της Βουλής. Ως εκ τούτου, ζητούσε να καταθέσει τα αληθή στοιχεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε κτήριο στο Πασαλιμάνι-Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Πρόθεση να καταγγελθούν στην Αστυνομία όσοι δήλωσαν ψευδώς αλλαγή διεύθυνσης ενόψει εκλογών
Στηρίζει τον πρόεδρο του στις Ευρωεκλογές το Κόμμα για τα Ζώα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)
Κλάπηκε όχημα αξίας 30 χιλιάδων στη Λεμεσό-Συνελήφθη 21χρονος
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης