Άλλοι δύο Υπουργοί θα ακολουθήσουν τον Χάρη στον μίνι ανασχηματισμό

Στην πραγματοποίηση μίνι ανασχηματισμού στις αρχές Δεκεμβρίου φαίνεται να έχει κατασταλάξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τρεις Υπουργούς, με κινήσεις που περιλαμβάνουν και εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό του σχήμα.  
 
Όπως είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος επιθυμούσε να ολοκληρωθεί η τριμερής για το Κυπριακό και ακολούθως να προβεί στον ανασχηματισμό, με το βλέμμα, πλέον, στραμμένο στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην εσωτερική διακυβέρνηση αντί στο Κυπριακό και με τις αλλαγές προσώπων να σηματοδοτήσει το φρεσκάρισμα που επιδιώκει στο εσωτερικό του κράτους.
 
Αν και ο Νίκος Αναστασιάδης κρατά κλειστά τα χαρτιά του και έχει «σφραγίσει» μόνο τη μία από τις αλλαγές, φαίνεται να έχει αναφέρει στους στενούς του συνεργάτες πως θα προχωρήσει με τον ανασχηματισμό την εβδομάδα που μπαίνει.
 
Το μόνο που είναι σίγουρο και αμετάκλητο σε αυτό το στάδιο είναι πως το χαρτοφυλάκιο του παραιτηθέντος Υπουργού Οικονομικών θα παραλάβει από τον Χάρη Γεωργιάδη ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, το Υπουργείο του οποίου κατά πάσαν πιθανότητα θα αναλάβει ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής.
 
Απ’ εκεί και πέρα, οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο Πρόεδρος θα αντικαταστήσει τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη και την Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.
 
Αυτό σημαίνει πως είτε θα βρεθούν στα τιμόνια των δύο αυτών Υπουργείων νέα πρόσωπα, είτε θα μετακινηθούν σε αυτά τα Υπουργεία κάποιοι από τους υφιστάμενους Υπουργούς, που ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί ότι έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν τα περίπλοκα ζητήματα που έχουν συσσωρευθεί. Το δεύτερο σενάριο, ωστόσο, προϋποθέτει την υπουργοποίηση άλλων προσώπων για να γίνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι στα Υπουργεία από τα οποία θα υπάρξουν μετακινήσεις προς το Παιδείας ή το Μεταφορών.
 
Το ερώτημα είναι κατά πόσον το Προεδρικό θα «πειράξει» κι άλλο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ, καθώς θα πρέπει να αντικατασταθεί η Στέλλα Κυριακίδου, που πλέον μετακόμισε στις Βρυξέλλες, καθώς και ο Νίκος Νουρής που θα υπουργοποιηθεί. Με βάση τα ονόματα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, πάντως, φαίνεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλίνει περισσότερο προς πρόσωπα εκτός Βουλής, από το ευρύτερο περιβάλλον του κόμματος, για να διατηρήσει τις ισορροπίες, αν και δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις.
 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Οι επτά κοινότητες με λιγότερο από 20 εκλογείς
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Υποβάλλονται υποψηφιότητες για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Αμμοχώστου
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Υποβάλλονται υποψηφιότητες σε έξι σημεία για Κοινοτικά Συμβούλια Περιφέρειας Λάρνακας