Ανεβάζει τους τόνους το ΑΚΕΛ για το βαν-«Γιατί η κυβέρνηση έδωσε υπηκοότητα στον Ισραηλινό Avni;»

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους το ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν. Μέσω του εκπροσώπου τύπου του, Στέφανου Στεφάνου και με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, διερωτάται πώς έχει παραχωρηθεί σε ένα ξένο υπήκοο όπλο και διαβατήριο, και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει.
 
Ο κ. Στεφάνου δηλώνει πως η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να πέσει στα μαλακά, ούτε να κουκουλωθεί, ούτε να σύρεται σε έρευνες χωρίς τέλος.
 
Αυτούσια η δήλωση του κ. Στεφάνου:
«Κάθε μέρα που περνά αναδεικνύει τις τεράστιες και σοβαρότατες προεκτάσεις της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν. Κάθε μέρα νέες αποκαλύψεις συμπληρώνουν το παζλ αυτής της σκοτεινής ιστορίας.
 
Σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι ο κ. Ιωνάς Νικολάου αποφάσισε, παρά την αντίθετη γνώμη της Αστυνομίας, να παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας στον Ισραηλινό Shahak Avni, τώρα αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση τού παραχώρησε κυπριακή υπηκοότητα.
 
Είναι άξιον απορίας, πώς ένας ξένος υπήκοος, του οποίου το αίτημα για οπλοφορία η Αστυνομία το απέρριψε δύο φορές λόγω των δραστηριοτήτων του, να του έχει παραχωρηθεί και όπλο και διαβατήριο; Αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει.
 
Αλήθεια, ποιο ήταν το δημόσιο συμφέρον κατά την κυβέρνηση, για να τυγχάνει ο κ. Avni προνομιακής μεταχείρισης; Γιατί ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκρινε σκόπιμο να το αναφέρει στις δηλώσεις του για το θέμα;
 
Όταν αποκαλύπτεται -χωρίς να διαψευστεί- ότι στον κεντρικό σέρβερ του βαν εντοπίστηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο τηλεφωνικοί αριθμοί, γίνεται αντιληπτό ότι δυνητικά όλος ο πληθυσμός της χώρας μπορεί να έχει θυματοποιηθεί από παράνομες υποκλοπές και παρακολουθήσεις.
 
Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί ούτε να πέσει στα μαλακά, ούτε να κουκουλωθεί, ούτε να σύρεται σε έρευνες χωρίς τέλος. Είναι γι’ αυτό που το ΑΚΕΛ επιμένει να βγουν όλα στο φως».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον